top of page

Glasvezelkabel-techniek

Het draait allemaal om connectiviteit

Snelle communicatie is een must om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen. Op nieuwe bedrijventerreinen en in woonwijken wordt steeds vaker een glasvezelnetwerk aangelegd: een infrastructuur van haardunne vezels, gemaakt van zeer helder glas. De overdracht vindt plaats door lichtsignalen. Hierdoor kan informatie snel en over grote afstanden worden verstuurd. 

Knook Infra zag direct de vele mogelijkheden van glasvezel, als ‘verbinding van de toekomst’. Wij hebben ons in de afgelopen jaren ontwikkeld tot specialist in ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer van glasvezelnetwerken. Nieuwe ontwikkelingen volgen wij op de voet of initiëren wij zelf. Onze engineers beschikken over alle benodigde technische kennis en wij adviseren u graag over de aanleg van een nieuw of de uitbreiding van een bestaand glasvezelnetwerk. 

Glasvezel maakt het mogelijk om razendsnel en tegelijkertijd zware toepassingen te gebruiken. Het is geschikt voor internet, telefonie, datadiensten, signalering en bedrijfs- en terrein- beveiliging. Glasvezel heeft voldoende capaciteit om nieuwe applicaties en diensten snel en eenvoudig aan het (bedrijfs) netwerk toe te voegen. 

Knook Infra heeft opdrachtgevers in onder meer de Telecom- , Energie, ICT- en Beveiligingsbranche in binnen- én buitenland. Van een compleet glasvezelnetwerk voor multinationals tot maatoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf.

 

Knook Infra heeft veel ervaring met het aansluiten en koppelen van meerdere bedrijfspanden waardoor uw netwerk kan functioneren als één. Wij zijn onafhankelijk en kunnen snel en flexibel leveren. 

bottom of page