top of page
Keyboard and Mouse

Laatste nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze projecten. Neem gerust een kijkje waar onze specialisten zoal dagelijks aan werken of mee aan het werk gaan.   

IMG_2043_edited.jpg

 13 februari, 2024

In het hoge noorden.....

Knook Infra B.V. heeft van Beveco uit Oud-Beijerland de eerste opdracht gerealiseerd voor het implementeren van een complete security (CCTV) bekabelingsoplossing welke nodig is voor een locatie van haar klant in het noorden van Nederland.  

 

Beveco is gespecialiseerd in systeemintegratie trajecten en verzorgen de complete regeltechniek voor klimaatinstallaties. Haar klantenportfolio bestaat veelal uit datacenters, ziekenhuizen, industrie en overheden tot en met de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Wilt u uw beveiligingssystemen snel en gemakkelijk beheren? Dat kan met Beveco. 

Beveco hecht veel waarde als het gaat om discretie ten opzichte van haar klanten maar om een kleine indruk te geven van het project welke is gerealiseerd 12 glasvezelverbindingen afgemonteerd en gemeten in de vorm van een ringleiding tussen de voedende verdeelkast en 11 in het veld aanwezige cameramasten. Het afwerken van alle naar de masten aangelegde 230 volt voedingskabels, Het aanleggen van alle CAT6a FTP outdoor bekabeling naar de camera’s en het monteren en plaatsen van de 29 stuks camera’s, 3 stuks speakers en 11 flitslampen. 

 

Wij hoeven jullie niet te vertellen hoe ontzettend trots wij zijn dat wij dit prachtige bedrijf kunnen toevoegen aan ons klantenbestand. Op naar nog vele interessante en mooie uitdagingen. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_1698.jpeg

 5 januari, 2024

In de 6de versnelling.....

Deadlines, doelen, deals en borrels. Nog even wat regelen om het jaar goed af te sluiten. December is voor velen een drukke maand. Sinterklaas is in het land, de kerstman komt langs en er zijn de nodige sociale verplichtingen. 

 

We doen alsof het nieuwe jaar misschien wel niet gaat komen. Alsof we nu nog het verschil moeten maken in het oude jaar. Wij blijven in de laatste maanden maar roepen tegen onze klanten dat onze deuren op 2 januari gewoon weer open gaan en dat het licht gewoon weer aangaat. Het is slechts een overgang in een door ons bedachte jaargang.

 

Dat neemt niet weg dat wij aan de wensen van onze klanten hebben geprobeerd te voldoen. “Nog even knallen en dan een paar dagen vrij”, hoorde ik onze medewerkers zeggen en dat hebben wij gedaan!

Denk hierbij in het laatste kwartaal aan projecten voor: een beveiligingsoplossing voor Securitas Technology voor een project in Woerden. Voor Axoft Telecom&ICT data- en glasvezelnetwerken op haar projecten op het terrein van Air Liquide in Rozenburg en in Herentals België, Commodity Inspection Service te Bergschenhoek en aan het Weena te Rotterdam. Voor VolkerWessels Telecom zijn er glasvezelaansluitingen gerealiseerd in Hilvarenbeek, Kloosterzande, Dordrecht, Hardinxveld Giessendam, Bergambacht, Heinenoord, Berkel en Rodenrijs en 2x Breda. Voor de Bink Groep zijn er data- en glasvezelnetwerken gerealiseerd bij haar projecten ABF te Roosendaal, Vepymo te Poppel België, St. Oelbert Gymnasium te Oosterhout, Tummers te Hoogerheide en de Curio praktijk school te Breda. Er zijn Fiber to the Site (FttS) glasvezelaansluitingen gerealiseerd in de plaatsen Leiderdorp, Rotterdam (3x), Amsterdam (4x), Dordrecht, ’s-Gravenzande, Heerhugowaard, Badhoevedorp, Amersfoort, Enschede, Wijk en Aalburg, Wierden, Boschenhoofd, Woerden (2x), Almere, Ede, Eindhoven, Hendrik Ido Ambacht, Hoogvliet, Oosthuizen en Oud Beijerland. Voor Beveco een geweldig beveiligingsproject in Rijssen. Voor Delektro glasvezelprojecten in Ede en Beek. Voor Roodenburg een glasvezeloplossing in haar project WKO “Bijlmerbajes” te Amsterdam. Voor Wionplus diverse glasvezelaansluitingen in Ulft waarvoor onze medewerkers moesten “overblijven”. Voor Lomans diverse data- en glasvezel projecten in “De Kuip” het stadion van Feyenoord en op de Feyenoord Academie (Varkenoord) te Rotterdam-Zuid. Daarnaast nog de vele directe opdrachten voor Compaxo te Gouda, Yuverta te Dordrecht, Europe Steel Center te Moerdijk, Irado te Schiedam, locatie The Curve te Amsterdam en M.E.T. te Rotterdam-Europoort.         

 

Naast deze geweldige uitdagingen welke wij mochten invullen geeft de maand december ook de mogelijkheid om te overdenken, te overzien en nieuwe plannen te maken. Een heerlijke maand om even stil te staan. Om te mijmeren over nieuwe plannen, ideeën en ontwikkeling. Om terug te kijken hoe het jaar is verlopen. Dat was 2023. 

Ondertussen is het nieuwe jaar veel te warm en met onstuimig weer gestart. Wordt er in het nieuws gesproken over de Elfstedentocht omdat het in de aankomende week in de nacht wat kouder gaat worden terwijl de laatste keer 27 jaar geleden was en weet de jongere generatie geeneens wat het is. Wij bij Knook Infra zijn in ieder geval “van kiet gegaan” en zitten in de 6e versnelling om er zeker van te zijn dat de omstandigheden onze resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 niet zullen beïnvloeden.

 

….voor iedereen een oplossing…. 

Familiehuis daniel den Hoed-logo-kleur.jpeg

 11 december, 2023

Familiehuis Daniel de Hoed.....

Op de valreep van dit jaar hebben onze monteurs van Knook Infra in het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam een 10-tal boxen gemonteerd en geïnstalleerd.

 

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt een tijdelijk 'tweede thuis' aan familieleden van kankerpatiënten die daardoor dicht bij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld kunnen hier logeren. Het Familiehuis is een zelfstandige stichting die geen subsidie van overheden ontvangt en daarom afhankelijk is van donateurs en vrijwilligers.

Mede door het kosteloos monteren en installeren van deze geluidsinstallatie zijn de gasten van het Familiehuis binnenkort van een ontspannen muziekje voorzien.

 

….voor iedereen een oplossing…. 

930568D8-DE67-4F75-8534-D84E67FD8EC7.jpeg

 5 november, 2023

Wij spelen Champions League.....

Nu alle medewerkers genoten hebben van de welverdiende zomervakantie, zeggen wij de zomer gedag en verwelkomen de herfst. Het is een periode waarbij wij hopen op een aantal mooie na zomerdagen. Zolang het nog kan genieten met familie en vrienden waarbij de laatste kolen worden verstookt op de barbecue. Vanaf september worden de dagen sneller korter. Het is eerder donker en het wordt later licht. Dit heeft invloed op onze biologische klok. De één heeft daar wat meer last van dan de ander. Dit neemt niet weg dat onze werkzaamheden gestaag doorgang vinden en is de eindejaar sprint voor het laatste kwartaal ingezet.

 

Het is de ochtend na het verlies van Feyenoord. Verliezen hoort erbij maar verliezen van zo’n vervelende ploeg went nooit, zeker niet als je beter bent. Maar goed, onze “Knooketiers” spelen iedere dag Champions League en trekken vandaag gewoon weer ten strijde.

 

Zo zijn de centrale verdedigers van Knook Infra vandaag gestart met een project voor VolkerWessels Telecom in Dinteloord. Hierbij wordt een nieuwbouw bedrijfspand aan de Rondom aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Voor dit project graven wij circa 250 meter geul en brengen wij circa 600 meter glasvezelkabel aan door middel van de zogenaamde blaastechnieken. Als dit gerealiseerd is zorgen onze medewerkers voor het las- en montage werk waarna de actieve apparatuur van KPN door ons geïnstalleerd kan worden.

 

Het contolerende middenveld van Knook Infra gaat in opdracht van ETB de Noord aan de slag bij de moderne pluimveeslachterij Clazing in Zevenhuizen. Hierbij brengen wij een nieuwe glasvezelverbinding aan van een bestaande Satellite Equipment Room (SER) naar een nieuwe een Satellite Equipment Room (SER). 

 

Ons aanvallende middenveld is nog altijd aan het werk voor de VTM Groep uit Maasdijk bij haar klant Albeka in Hendrik Ido Ambacht. De VTM Groep is voor Knook Infra een nieuwe klant.  VTM is een partner in hoogwaardige IT, Telecom, Cybersecurity, Internet of Things en Business Apps oplossingen voor de zakelijke markt. Al ruim 30 jaar zijn zij met 75+ professionals de betrouwbare partner voor meer dan 1300 gewaardeerde klanten. zij zijn in staat om zowel MKB als grootzakelijke klanten maatwerk oplossingen te bieden voor hun complete Telecom- en ICT-omgeving. Alles onder één dak, bij een betrouwbare leverancier. Bij haar klant Albeka brengen wij de complete Cat6a U/FTP netwerkbekabeling aan voor de toekomstige Wi-Fi en camera (CCTV) oplossing.   

 

De rechter vleugelspitsen van Knook Infra zijn aan de slag met de laatste handelingen voor onze opdrachtgever de Bink Groep bij haar klant Peute in Alblasserdam. Wanneer deze werkzaamheden afgerond zijn betekent dit dat wij circa 370 netwerkaansluitingen hebben gerealiseerd van het type Cat6a U/FTP met een totale kabellengte van ongeveer 21.000 meter en 740 connectoren. Er zijn dan 10 glasvezelverbindingen gerealiseerd tussen de Main Equipment Room (MER) en de Satellite Equipment Rooms (SER) met een totale kabellengte van circa 1.700 meter en 14 glasvezellades. Daarnaast leveren en plaatsen wij 3 complete netwerkkasten van 47HE. Een project naar ons hart.

 

Onze linkervleugelspitsen zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor ons nieuwe project voor Securitas Technology bij haar klant in Eindhoven. Voor dit project gaan wij de nieuwe bekabelingsinfrastructuur aanbrengen voor de toegangscontrole (TGC) en inbraakbeveiliging (IBB). Hierbij moet je denken aan het aanbrengen van een bekabelingsinfrastructuur met een totale lengte van circa 12.000 meter.

 

Onze linker- en rechter vleugelverdedigers van het team zijn vandaag gestart met het uitwerken van de uitgevoerde werkzaamheden voor fase 1 bij Air Liquide welke gevestigd zijn op het terrein van Huntsman aan de Merseyweg te Rotterdam Botlek. Bij dit enorme in fases opgedeelde project breiden wij het gehele glasvezelnetwerk op deze “plant” uit door middel van het aanleggen en installeren van een nieuwe glasvezelinfrastructuur tussen alle op de plant aanwezige locaties van Air liquide.

 

Wij spelen iedere dag een Champions League wedstrijd en als wij een wedstrijd spelen wil ieder teamlid van Knook Infra in de basis staan en scoren. Dat doen we samen, als team: we zijn kritisch op elkaar, maar springen ook in als iemand het moeilijk heeft. Wij bouwen kabelnetwerken met passie voor onze relaties. Daarom bouwen wij wat bij u past.

 

….voor iedereen een oplossing…. 

WhatsApp Image 2023-01-03 at 15.07.18.jpeg

 11 augustus, 2023

Hoezo bouwvakantie?.....

Tot nu toe valt de zomer in Nederland letterlijk in het water. Gelukkig loopt de temperatuur in de aankomende week weer flink op. Regen of zonneschijn weerhoudt Knook Infra niet om stevig door te blijven werken in de bouwvakantie. Wij kunnen alleen maar een diepe buiging maken voor onze “Knooketiers”! Een deel van de projecten van onze opdrachtgevers is namelijk gewoon open. En werklustig als wij zijn, laten wij deze kansen niet onbenut. Toch ruilt ook bij ons een groot deel van ons personeel zijn gereedschapskoffer langzaamaan in voor de reiskoffer. Even niks moeten én genieten! 

 

Deze onderbezette periode zal nog aanhouden tot in september maar de afgelopen maanden zijn er weer vele projecten de revue gepasseerd en zoals gewoonlijk willen wij deze jullie niet onthouden:

 

Glasvezel- en koper netwerkbekabeling is er aangebracht en geïnstalleerd voor Axoft IT & Telecom bij een aantal Gro-Up locaties in Rotterdam en Zoetermeer, bij Jonker West in Kinderdijk en bij Viking in Zwijndrecht. Voor ETB de Noord bij het Altena College in Sleeuwijk en bij Valk Welding in Alblasserdam. Voor de Bink Groep bij het Markland College in Oudenbosch, bij Barry Callebaut in Zundert, bij Curio prinsentuin in Oudenbosch, bij het Sint Oelbertgymnasium in Oosterhout en bij Rullens Fietsen in Wouw. Voor Wesotrinic bij Amity te Amstelveen. Voor Lomans bij Riwal te Dordrecht en het prachtige project voor Feyenoord N.V. in de kuip te Rotterdam. Voor Vialis bij De Volkeraksluizen. Voor New-Wine Nederland op het landgoed Velder in Liempde en voor CVO Rotterdam bij het Comenius College te Nieuwerkerk aan den IJssel.   

 

Los van al deze we gewaardeerde opdrachtgevers zijn er nog direct projecten gerealiseerd voor Shchibrik Stables in Rucphen, Aannemersbedrijf Fraanje in ’s-Heer Arendskerke, Bres Accommodaties in Maasdam, BeeQuip in Rotterdam, Yuverta Colleges in Dordrecht en Rijswijk, Esselte in Woerden en Compaxo in Gouda. 

 

Naast al deze projecten zijn er diverse Inbraakbeveiliging (IBB), toegangscontrole (TGC) en camerabeveiliging (CCTV) projecten gebouwd voor Securitas Technology in Amsterdam, Zaandam, Spijkenisse en ’s-Hertogenbosch. Securitas hecht veel waarde aan discretie ten opzichte van haar klanten. Om deze reden benoemen wij alleen de plaatsen waar wij gewerkt hebben en niet de locaties.

 

Voor onze civiele activiteiten zijn er voor WionPlus uit Capelle aan den IJssel glasvezelroutes gerealiseerd bij Scale in Alphen aan den Rijn en bij Lovink in Terborg. Voor Britisch Telecom (BT) zijn er glasvezelaansluitingen gemaakt op 3 locaties voor Surfnet in Den haag en voor NOC Corporate in Etten-Leur. Voor Pro-Rec uit Krimpen aan de Lek zijn er 16 cameramasten geplaatst en alle netwerkaansluitingen aangelegd op Industrie terreinen in Rotterdam, Alblasserdam, Heinenoord en Pijnacker.

Last but not least zijn er in de afgelopen periode voor onze opdrachtgever uit Rijswijk bij mobiele opstelpunten (FTTS) glasvezelaansluitingen gebouwd in meer dan 25 steden en dorpen.

 

Hoezo bouwvakantie?

 

….voor iedereen een oplossing….

IMG_4070 kopie_edited_edited.png

 23 juni, 2023

Wij omarmen een geweldige start van 2023.....

De eerste helft van 2023 zit er over enkele dagen alweer op, hoezo de tijd vliegt? We kennen het gezegde allemaal en weten ook dat het echt klopt, het is bijna eng. In sommige situaties voelt het alsof de tijd stil staat en in andere momenten voelt het alsof de tijd vliegt. Voor ons is de tijd voorbij gevlogen.

 

Het ene project na het andere project werd succesvol opgestart daar waar andere projecten als een lopende band werden opgeleverd. Onze “Knooketiers” doorkruisen heel Nederland om alle prachtige uitdagingen voor onze opdrachtgevers te realiseren. 

 

Zo bouwen wij voor Rhenus Logistics in de Waalhaven een geheel nieuw glasvezelnetwerk. Hiermee creëren wij over de gehele site een datanetwerk voor de CCTV oplossing. Bij het Markland College in Oudenbosch brengen wij alle glasvezel- en netwerkbekabeling aan voor de complete nieuwbouw. Hiermee creëren wij de oplossing voor meer dan 300 netwerkaansluitingen voor de toekomstige werkplekken, Wi-Fi en de CCTV oplossing. Op het nieuwbouw project Peute te Alblasserdam brengen wij alle glasvezel- en netwerkbekabeling aan. Hiermee creëren wij de oplossing voor meer dan 370 netwerkaansluitingen voor de toekomstige werkplekken en Wi-Fi oplossing. Voor onze klant Securitas Technology is een gigantisch project afgerond in Hoofddorp waarbij wij op 1 locatie meer dan 100 km bekabeling hebben aangebracht voor haar inbraak beveiliging-, toegangscontrole- en CCTV oplossing. Het in juni afgeronde project leidde tot een uitbreiding van 154 netwerkaansluitingen op de project locatie welke “as we speak” worden gebouwd.  

 

De lijst van alle afgeronde en lopende projecten is dusdanig lang, dat wij niet meer in staat zijn om alle projecten los van elkaar te benoemen. Dat neemt niet weg dat wij enorm trots zijn op elk project welke wij in de afgelopen periode voor onze opdrachtgevers hebben gerealiseerd of nog gaan realiseren, hoe groot of klein dit project ook was of is. 

 

Wij omarmen het ‘nieuwe normaal’ en gaan samenwerkingen aan om succesvol en toekomstbestendig te zijn. 

....voor iedereen een oplossing....

Hoogwerker.jpg

 2 maart, 2023

Wij hebben niet stil gezeten, integendeel.....

Het is ondertussen alweer even geleden dat wij een post hebben geplaatst over de werkzaamheden van onze “Knooketiers” bij onze klanten. Dit betekent niet dat Knook Infra tijdens de laatste maand van 2022 en de eerste maanden van 2023 heeft stilgezeten. Integendeel, er is zelfs enorm veel te vertellen. Wij zijn zo intensief bezig geweest met het invullen van alle wensen voor onze klanten. En wat een enorme onmogelijke, uitdagende en geweldige vraagstukken hebben we ondertussen ingevuld en gerealiseerd. Het zijn er werkelijk te veel om op te noemen maar om een indruk te krijgen willen wij jullie de getallen niet onthouden.

 

Zo is er circa 4.000 meter aan sleuf gegraven voor Duct en Multiduct mantelbuizen, zijn er 61 stuks cameramasten en straatkasten geplaatst, is er 50.000 meter aan categorie bekabeling aangelegd en geïnstalleerd, is er 20.000 meter aan inbraakkabel aangelegd, is er 8.000 meter aan stuurstroomkabel aangelegd, is er ruim 6.000 meter aan elektrakabel aangebracht en is er ruim 25.000 meter aan glasvezelkabel geblazen of getrokken. Allemaal aangelegd in bestaande en/of nieuwe door ons aangebrachte buis- en kabelgoot voorzieningen. Deze werkzaamheden gaan allemaal gepaard met het monteren, lassen en meten van deze passieve netwerken. 

 

Naast deze aantallen zijn er vele FTTS projecten opgeleverd onder andere in de plaatsen Spijkenisse, Loosdrecht, Breukelen, Zaandam, Leiden, Gorinchem, ’s-Gravendeel, Heerhugowaard, Rijnsburg, Den Dolder, Amsterdam, Bussum, Brielle, Loosdrecht, Gouda, Delft, Rotterdam en Krimpen aan de Lek. In sommige plaatsen zijn er zelfs meerdere sites gerealiseerd.

 

In 2022 heeft Knook Infra B.V. haar doelstellingen aangepast en een doel gesteld om te groeien binnen onze indoor activiteiten. Dit betekent niet dat wij onze outdoor activiteiten wilde afstoten, in tegendeel zelfs. De wens was om uit te breiden binnen onze indoor activiteiten en onze outdoor activiteiten te behouden en te verbeteren. Wij kunnen concluderen dat deze doelstellingen zijn bereikt. Nu vasthouden en doorpakken.

 

Wij willen onze opdrachtgevers en relaties dan ook nadrukkelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij ademen kabelnetwerken met passie voor onze relaties. Hierdoor bouwen wij wat bij u past!

....voor iedereen een oplossing....

shutterstock_119419564.jpg

 19 december, 2022

Om er maar een aantal te benoemen.....

Vanaf de maand oktober hebben onze “knooketiers” van Knook Infra B.V. ontzettend veel mooie projecten van klein tot grootschalig gerealiseerd. Het zijn er echt te veel om allemaal te benoemen, maar wij willen jullie toch een indruk meegeven met de uitdagingen binnen onze markt waar wij mee vanzelfsprekend hebben klaargestaan om onze opdrachtgevers te helpen.

 

Voor onze wel gewaardeerde opdrachtgever uit Rijswijk zijn de mobiele opstelpunten (FTTS) in onder andere Terneuzen, Dordrecht, ’s-Gravendeel, Hoofddorp, Heiloo, Katwijk, Landsmeer, Ouddorp, Strijen, Pijnacker, Lage Zwaluwe, Leiden, Vrouwenpolder, Reusel, Edam, Noordwijkerhout, Zaandam, Haarlem, Baarn, Valkenswaard, Rockanje, Nederhorst den Berg, Hippolytushoef, Oegstgeest, Nieuw Beijerland, Den Bosch, Nieuwkoop, Haarlem, Volendam, Enkhuizen, Udenhout, Rijnsburg, Maarssen, Den Dolder, Warmond, Oude Tongen, Meeuwen, Goes, Lottum, Nieuwpoort, Amsterdam, Kamperland, Muiden, Heerhugowaard, Zaandijk, Ede, Bussum, Vinkel, Arcen, Callantsoog, Zwolle, Cadier en keer, Amstelveen, Assen en natuurlijk Rotterdam de glasvezelverbindingen opgeleverd. In het nieuwe jaar gaan er nog vele volgen. 

 

Axoft IT & Telecom uit Capelle aan den IJssel heeft ons in het laatste kwartaal van 2023 opdrachten verstrekt bij onder andere “rooftop” Hoek van Holland, waarbij wij een glasvezelverbinding hebben aangelegd van de begane grond tot aan het dak op de 15e etage. Daarnaast hebben wij voor deze wel gewaardeerde opdrachtgever bij haar klant Dorc Global uit Zuidland de glasvezelaansluiting verplaatst van de serverruimte op de begane grond naar de 1ste etage. Voor haar klant VasteState uit Rotterdam zijn alle oude netwerkaansluitingen vervangen voor circa 76 nieuwe netwerkaansluitingen. Bij Belimed uit Capelle aan den IJssel zijn eveneens alle bestaande netwerkaansluitingen vervangen voor 34 nieuwe. De uitdagendste opdracht is de verhuizing van Axoft zelf geweest naar haar nieuwe locatie in het hartje van Rotterdam. Onze monteurs hebben tijdens dit project echt kunnen laten zien waartoe zij in staat zijn.

 

Securitas Technology verraste ons op de valreep voor het einde van het jaar nog met een prachtige uitdaging bij een van haar klanten in Tilburg. Deze uitdaging zorgt ervoor dat wij met circa 16 medewerkers in een periode van 3 weken, circa 260 netwerkaansluitingen moeten realiseren. Deze netwerkaansluitingen moeten allemaal aangebracht worden in door ons aan te brengen buiswerk. In dit buiswerk kunnen wij dan het netwerk aanbrengen met een totale lengte van circa 15.000 meter categorie bekabeling Cat6a S/FTP. Mooi om te zien wat wij kunnen bewerkstelligen in zo’n korte tijd. 

 

Naast al deze opdrachten zijn wij ook nog druk in de weer voor onze relaties zoals WionPlus, Bink Groep, Pro-Rec, Tres Telecom, CVO Rotterdam, Blackbox, ETB de Noord, Zenith Security, VolkerWessel Telecom en nog vele andere. De winterse week heeft gelukkig niet voor al te veel stagnatie gezorgd. Met deze volle agenda en alle nieuwe geplande opdrachten in het nieuwe jaar, proberen wij deze week het jaar af te sluiten om daarna te genieten van een welverdiende week vrij.

 

Wij ademen kabelnetwerken met passie voor onze relaties. Hierdoor bouwen wij wat bij u past. Op naar 2023.

 

…. voor iedereen een oplossing….    

IMG_1317.JPG

 10 oktober, 2022

2 nieuwe trajecten voor LinQ Solutions.....

Knook Infra B.V. heeft van LinQ Solutions B.V. uit Brandwijk twee nieuwe opdrachten ontvangen. 1 van deze opdrachten is het aanleggen van een glasvezelverbinding tussen 2 locaties van Hoftijzer Vastgoed in Rotterdam. De andere opdracht is het aanleggen van een glasvezelnetwerk ten behoeve van de terrein camera’s (CCTV) bij de hoofdlocatie van Bakker Barendrecht B.V. te Ridderk.  

 

Met samen meer dan 50 jaar ervaring in telefonie, wireless netwerken en glasvezeltechnieken weten de specialisten van Linq Solutions altijd de beste oplossing te vinden voor uw telecom vraagstukken. Door de brede ervaring met diverse toepassingen zijn zij in staat creatieve oplossingen te bieden voor het systeem wat het beste bij uw situatie past. Linq Solutions is van alle markten thuis. Zij leveren een volledig geïntegreerd dienstenpakket: van advisering en ontwerp tot installatie, implementatie en onderhoud. Op elk deelaspect van het traject kunt u rekenen op de deskundigheid van haar specialisten. Knook Infra is dan ook trots dat wij met onze expertise een aanvulling kunnen leveren op het dienstenpakket van deze opdrachtgever.

 

De vergunningsprocedure voor het realiseren van deze opdrachten is al door ons opgestart. Het zal niet lang meer duren voor deze locaties zijn voorzien van een prachtig en een op de toekomst voorbereid netwerk.

….voor iedereen een oplossing….

shutterstock_295360409.jpg

 3 oktober, 2022

Wederom uitbreiding glasvezelnetwerk Valk Welding.....

In opdracht van ETB de Noord uit Alblasserdam zijn wij gestart met wederom een tweetal uitbreidingen op het glasvezelnetwerk van Valk Welding in Alblasserdam.

ETB de Noord maakt samen met Wesotronic onderdeel uit van de Utron Group. Bij ETB de Noord is samenwerking met een oplossingsgerichte aanpak een belangrijk kenmerk van haar team, om de aan haar toevertrouwde elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren. Hierbij maken zij altijd gebruik van de nieuwste technieken en zijn up-to-date als het gaat om elektrotechnische ontwikkelingen. Daarnaast staat er een service team beschikbaar welke 7 dagen per week en 24 uur per dag oproepbaar is. Dit alles doen zij met passie en liefde voor het vak.

Alblasserdam is een ondernemende gemeente. Inmiddels bestaat de helft van het grondgebied van de gemeente uit bedrijventerrein. Op één van deze bedrijventerreinen is Valk Welding gevestigd. Valk Welding is een trots en passievol familiebedrijf. Met een passie voor het ondernemen, voor de lasrobottechnologie én voor innovatie. Valk Welding gaat voor de innovatieve oplossing van het probleem bij haar afnemers. Ze denken mee, zodat ze samen tot het beste resultaat komen. Valk Welding ontwikkelt en bouwt kant-en-klare lasrobotsystemen voor kleine tot middelgrote productie-eisen.

Op deze locatie van Valk Welding heeft Knook Infra al meerdere panden aan elkaar gekoppeld met glasvezelverbindingen. Door het aanleggen van de volgende 2 supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbindingen zal haar netwerk nog beter kunnen functioneren als één. Wij willen ETB de Noord wederom bedanken voor het vertrouwen in Knook Infra B.V.

....voor iedereen een oplossing....

IMG_5735.jpeg

 26 september, 2022

Collectief glasvezelnetwerk Fibernow in Moordrecht.....

In de maand september zijn wij druk aan de slag gegaan om voor onze opdrachtgever Fibernow uit krimpen aan den IJssel een gloednieuw glasvezelnetwerk aan te leggen op Industrie terrein Gouwe Park in Moordrecht.

 

Na groen licht te hebben gekregen is Knook Infra B.V. gestart met de civiel activiteiten voor de aanleg van de multiduct buizen welke nodig zijn om later glasvezel in aan te kunnen brengen van de centrale locatie van de straatkast naar de nieuwe 24 bedrijfsunits aan de Zuidbaan 547 A t/m E, 548 A T/M H en 549 AT/M H. 

 

Na het plaatsen van de nieuwe straatkast zijn alle glasvezelkabels in de multiduct buizen aangebracht door middel van de zogenaamde blaastechnieken. Hiervoor is in totaal circa 2.000 meter Single Mode glasvelkabel gebruikt. Na het afwerken van de voedende kabels in een handhole met GCO, het afwerken van de voeding op een nieuwe 48 vezelige glasvezellade en het afwerken van de Fiber Termination Units (FTU’s) in de meterkasten van de bedrijven, kon het netwerk in zijn totaliteit gemeten en opgeleverd worden.

 

Alle deze aangesloten bedrijven profiteren van een toekomstgerichte zakelijke aansluiting met supersnel internet en ongekende mogelijkheden. Het netwerk is toekomst vast met snelheden tot 1Gb en is eveneens voorbereid op extra voorzieningen voor security en toegangscontrole. Bedrijven hebben de beschikking over een standaard 1Gbps glasvezelaansluiting met opties voor meerdere aparte verbindingen. Door het scheiden van data- & communicatie processen wordt een optimale situatie voor bedrijf kritische toepassingen geboden.

….voor iedereen een oplossing….

f32eb46e-4247-4e06-b86f-777f75cb61e9.jpeg

 12 september, 2022

Fraanje Aannemingsbedrijf verbouwd.....

Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendkerke gaat verbouwen en krijgt een nieuw kantoorpand. Het moderne nieuwe kantoor zorgt ervoor dat zij klaar zijn voor de toekomst. 

 

Om ervoor te zorgen dat de infrastructuur naar de Main Equipment Room (MER) van het hoofdkantoor van Aannemingsbedrijf Fraanje kan blijven functioneren en niet een probleem gaat vormen tijdens deze verbouwing, heeft Knook Infra diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan het glasvezelnetwerk. Hierbij is de MER tijdelijk verplaatst naar een naastliggend pand en is de uiteindelijke connectie met de bestaande MER weer tot stand gebracht.

 

Uiteindelijk zullen wij in de volgende fase, na de realisatie van de totale verbouwing, alles weer in de originele staat terugbrengen. 

 

….voor iedereen een oplossing….  

Vakantie-voorbij.jpg

 31 augustus, 2022

De tijd vliegt, de vakantie zit er weer bijna op.....

De afgelopen weken zijn voor Knook Infra in eerste instantie weken waarbij onze medewerkers van hun wel verdiende vakantie genieten. En wat een prachtige periode is het geweest. De weersomstandigheden zijn en waren uitstekend. Of je nu je vakantie vierde in eigen land of wanneer er een uitstapje gemaakt werd naar het buitenland, het maakt voor de weersomstandigheden ditmaal niet uit. Omdat wij als bedrijf de vakantie periode uitspreiden over een langere periode betekent dit, dat er iedere week gewoon doorgewerkt is aan onze projecten. Het gespreid op vakantie gaan heeft voor- maar ook nadelen.

"We moeten door, maar dan op halve kracht. De markt en de klanten willen dat", zegt Edward Knook, eigenaar en tevens projectleider bij Knook Infra. Knook Infra kiest voor een gespreide aanpak, omdat het landelijk opereert. "We kunnen ons onmogelijk alleen aan de bouwvak van regio Midden conformeren. Onze klanten bevinden zich verspreid over alle vakantie regio’s heen. Welke bouwvakantie periode moet je dan als bedrijf kiezen?"

 

Met nog een aantal weken waarin de laatste medewerkers terug keren om aan het werk te gaan, zullen wij in de maand september weer op volle kracht draaien. “The tans will fade, but the memories will last forever” dus handen uit de mouwen en op naar een prachtige sluiting van 2022.

....voor iedereen een oplossing....

IMG_3926.JPG

 11 juli, 2022

Technologie als grootste versneller .....

Knook Infra B.V. heeft van Securitas Technology uit Dordrecht wederom een 4-tal opdrachten ontvangen voor het aanleggen van de diverse passieve netwerkbekabeling welke nodig is op de nieuwe- en bestaande locaties bij haar klanten in Den Haag, Noordwijk, Rotterdam Europoort en Rotterdam Waalhaven.  

​​

In onze maatschappij is verandering de enige constante met technologie als grootste versneller. Securitas Technology ziet kansen en mogelijkheden om verandering en technologie in te zetten voor een veiligere leef- en werkomgeving. Wanneer nieuwe dreigingsbeelden vragen om een andere inrichting van veiligheidsbeleid weet Securitas Technology dit op een innoverende manier te realiseren. In samenspraak met haar klanten, ontwikkelaars en adviseurs om zo altijd tot de beste oplossing te komen.

 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme camera- (CCTV), inbraakdetectie- (IBB), toegangscontrole- (TGC) en communicatiesystemen voor de beveiliging en observatie van ruimtelijke omgevingen, personen, gebouwen en industriële processen.

 

​Securitas hecht veel waarde als het gaat om discretie ten opzichte van haar klanten maar om een kleine indruk te geven van de projecten welke wij aan het realiseren zijn of gaan realiseren leggen wij 10.000 meter bekabeling afgemonteerd en gemeten aan in de vorm van glasvezel-, Cat7A, Cat6A-, Bus- en alarmkabel aan. Daarnaast leveren en plaatsen wij op deze projecten ook 1x een 6 meter en 3x een 10 meter lange kantelbare cameramast. 

 

Wij ademen kabelnetwerken met passie voor onze relaties. Hierdoor bouwen wij wat bij u past.

....voor iedereen een oplossing....

20220718_071353.jpg

 4 juli, 2022

Weer trajecten aanleggen voor MTG ! .....

In de maand juli heeft Knook Infra B.V. in opdracht van MTG glasvezeltechniek uit Heijen een tweetal outdoor projecten gerealiseerd voor haar klant British Telecom (BT) in Utrecht en Breda. 

 

De samenwerking met MTG glasvezeltechniek als opdrachtgever verloopt in de laatste jaren uitstekend. MTG glasvezeltechniek is het directe aanspreekpunt voor haar klant en Knook Infra voert op haar beurt op verschillende projecten het civiele graafwerk en het blaaswerk uit. Daarna verzorgt MTG de las- montage- en meet werkzaamheden. Voor de projecten in Utrecht en Breda betekende dit voor Knook Infra het opbreken, graven en herstellen van ruim 1.000 meter geul en het uiteindelijk inblazen van ruim 2.000 meter glasvezelkabel.

 

Wij zien samenwerken met andere partijen als het nieuwe normaal en onderdeel van onze visie op de toekomst. Op naar nog vele mooie en toekomst vaste glasvezelaansluitingen voor vele bedrijven.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG_1890.jpeg

 21 juni, 2022

Tinteltuin BV, we zijn er voor je ! .....

In de afgelopen weken is ons indoor team aan de slag gegaan op de nieuwe locatie van Tinteltuin B.V. in Amsterdam. 

 

TintelTuin is een bijzonder netwerk van meer dan 90 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties in de regio's Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en directe omgeving. Voor haar nieuwe hoofdkantoor aan de Klaprozenweg in Amsterdam heeft ons team ruim 105 netwerk aansluitingen mogen leveren, aanleggen en monteren.

 

Het aanleggen van netwerk bekabeling noemen wij databekabeling omdat gaat het om een netwerk kabel welke data zal moeten doorvoeren. Voor ondernemers is connectiviteit en bereikbaarheid van een cruciaal belang. Zonder datanetwerken is er geen sprake van datacommunicatie. Je kunt een datanetwerk dan ook zien als de levensader van jouw bedrijf. Dankzij een datanetwerk is er binnen de omgeving van de ondernemer een uitstekend werkend vast netwerk en wifi-bereik voor alle werkplekken. Onder een data netwerk verstaat men alle systemen waar gegevens van a naar b en visa versa verstuurd en ontvangen moeten worden, telefoneren en werken op de computer zijn hiervan de bekendste en de meest gebruikte. Data wordt echter ook gebruikt bij vele andere manieren van communicatie. Denk hierbij aan inbraak beveiliging (IBB), toegangscontrole (TTG) en camerabeveiliging (CCTV). Met een goed werkend datanetwerk wordt data sneller en betrouwbaar verstuurd, waardoor het mogelijk is om bedrijfsprocessen goed te optimaliseren. 

 

Op dit moment verwerken wij de metingen van de aangebrachte poorten en zal onder begeleiding van onze projectleider het project aan onze opdrachtgever opgeleverd worden. Op naar weer een uitstekend werkend netwerk voor deze nieuwe opdrachtgever.

...voor iedereen een oplossing...

Logo Zenith Security.jpg

 20 mei, 2022

Ook Zenith Security kiest voor Knook Infra.....

Panattoni Nederland welke onderdeel is van Panattoni Europe heeft een ultra moderne logistiek distributiecentrum ontwikkeld in de Moerdijk. Het distributiecentrum van 20.791 m² bestaat uit een hal van 18.490 m², 554 m² kantoor en 1.747 m² mezzanine. Er zijn 18 loading docks en 1 overheaddeur gerealiseerd met 165 parkeerplaatsen op eigen terrein. 

 

Tijdens onze werkzaamheden voor onze klant in het distributiecentrum aan de Vlasweg in de Moerdijk werden wij verrast met een aanvullende aanvraag voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden op dezelfde locatie voor een nieuwe klant Zenith Security uit Vianen. 

 

Als security system integrator biedt Zenith Security met ruim 40 medewerkers een innovatieve kijk op geïntegreerde beveiligings­oplossingen. Daarnaast zijn zij u van dienst met bedrijfsrecherchediensten, advies en training. Op basis van ruim 20 jaar ervaring staan zij opdrachtgevers proactief terzijde met geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die door haar eigen, goed getrainde en ervaren monteurs en experts worden geïnstalleerd en onderhouden.

 

Wij zijn dan ook verheugd om te melden dat wij opdracht hebben ontvangen van Zenith Security om op deze locatie het glasvezelnetwerk aan te brengen ten behoeve van het camerabeveiliging systeem (CCTV).

...voor iedereen een oplossing..

IMG_3951.JPG

 9 mei, 2022

Daar kun je op bouwen .....

In de afgelopen weken heeft onze klant Bink Elektro B.V. uit Sprundel ons aan het werk gezet bij een groot aantal projecten in de regio Zuidwest.

 

Bink Elektro is dé betrouwbare partner op het gebied van elektrotechniek. Boordevol kennis, maar met beide benen op de grond: daar kun je op bouwen. Zowel voor projecten waarbij alles goed aangelegd moet worden, als voor service op momenten dat er onverhoopt een kink in de kabel komt. In de kern een familiebedrijf, waarbij het niet gaat om snelle winst, maar om duurzame relaties en continuïteit. 

 

Zo heeft Knook Infra opdrachten verkregen en uitgevoerd voor het omleggen en verleggen van diverse stroomaansluitingen bij KMA in Breda, het aanleggen van een glasvezelverbinding bij Van Opstal in Klein Zundert, het aanleggen van een glasvezelverbinding en een aantal netwerkaansluitingen voor Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur en het koppelen van diverse panden van Klep Agro in Etten-Leur door middel van glasvezel. Daarnaast zijn we ondertussen eveneens gestart met een nieuwe opdracht voor het aanleggen van vele netwerk-, stroom- en glasvezelkabels in een distributie centrum aan de Vlasweg in de Moerdijk. Maar last but not least gaat knook Infra in de aankomende week starten met het monteren van 360 netwerkaansluitingen in een bestaand pand aan de Horstweg in Kaatsheuvel.

 

Los van al onze overige opdrachtgevers resulteren deze projecten al in het aanleggen, monteren en meten van circa 2.600 meter data bekabeling, 1.000 meter glasvezelbekabeling en 2.700 meter elektrakabel. Naast het daadwerkelijk opdracht geven aan deze mooie projecten zorgt deze opdrachtgever voor een uitermate fijne samenwerking in de vele uitdagingen naar haar klanten en vooral naar de partijen waar zij mee werken.

 

…voor iedereen een oplossing… 

WhatsApp Image 2022-05-16 at 2.13_edited.png

 2 mei, 2022

Een greep uit onze projecten .....

In de afgelopen weken hebben wij vanzelfsprekend klaargestaan om onze opdrachtgevers te helpen en te ondersteunen met de vele uitdagingen binnen onze markt. 

 

Voor onze wel gewaardeerde opdrachtgever uit Rijswijk zijn de volgende mobiele opstelpunten (FTTS) de glasvezelverbindingen opgeleverd in onder andere Vinkel, Nieuwkoop, Haarlem, Zoetermeer, Groede, IJzendijke, Kamperland, Sint Phillipsland, Steenbergen, Callantsoog, Middelburg, Arcen, Vlissingen, Pijnacker en Westdorpe. Zoals het er nu naar uitziet gaan er nog velen volgen. 

 

In opdracht van VolkerWessels Telecom zijn 2 zakelijke markt klanten aangesloten in het pittoreske Eede en op een steenworp afstand van onze thuis basis in Nieuw-Lekkerland aan de andere zijde van de rivier de Lek. Voor deze projecten diende er ruim 1.5 Kilometer tracé opgebroken, gegraven en hersteld te worden door middel van een open ontgraving.

 

WionPlus uit Capelle aan den IJssel gooide er nog even twee opdrachten tussen door bij haar klant Picnic. Picnic is een Nederlandse online-supermarkt. Het bedrijf bezorgt uitsluitend aan huis en heeft geen eigen winkels. Het is actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bij haar hoofvestiging in Amsterdam hebben wij de redundante glasvezelverbinding verplaatst naar een nieuwe locatie in het pand. Bij het nieuwe Distributie Centrum (DC) in Dordrecht hebben wij een tijdelijke versterker voor een 4G verbinding gerealiseerd om te tijd te overbruggen naar de oplevering van de definitieve glasvezelverbinding. 

 

Voor IP visie uit Etten-Leur zijn op haar nieuwe locatie in Breda een 3-tal indoor glasvezelverbindingen aangelegd vanuit de Main Equipment Room (MER) naar 3 nieuwe Satellite Equipment Rooms (SER).

 

Axoft IT & Telecom uit Capelle aan den IJssel heeft ons in de laatste weken opdrachten verstrekt bij onder andere Air Liquide in Rozenburg waarbij wij een uitbreiding hebben gerealiseerd op het door ons eerder aangebrachte glasvezelnetwerk “Foxboro“ op deze plant. Daarnaast hebben wij voor deze wel gewaardeerde opdrachtgever bij haar klant MediCorps in ’s-Hertogenbosch de glasvezelaansluiting verplaatst van de begane grond naar de derde etage om van hieruit enkele wifi netwerkaansluitingen aan te leggen voor de gehele etage. Of het niets is zijn er ook voor haar klant VasteState diverse netwerkaansluitingen gerealiseerd in Rotterdam en zijn er bij haar relatie Rotterdam Partners in het prachtige Schielandshuis, een gebouw uit de 17e eeuw in Rotterdamse centrum, eveneens een aantal netwerkaansluitingen gerealiseerd.

Wij ademen kabelnetwerken met passie voor onze relaties. Hierdoor bouwen wij wat bij u past.

….voor iedereen een oplossing….

WIFI news.jpg

 19 april, 2022

Netwerkbekabeling voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne .....

In opdracht van Axoft IT & Telecom uit Capelle aan den IJssel zijn wij in de afgelopen weken gestart aan het implementeren van een wifi netwerk in het voormalige zorgcomplex De Molenhof in Oude Pekela.

 

Oude Pekela is een dorp in de gemeente Pekela in de Nederlandse provincie Groningen. Het is door historie nauw verbonden met het zuidelijker gelegen Nieuwe Pekela. Het dorp had ten tijde van de eerste volkstelling in 1795 2972 inwoners, in 2021 had het dorp circa 7.610 inwoners. Het veenkoloniale dorp ligt aan het Pekelderdiep ook wel "diep in t piep" door de lokale bevolking genoemd.

 

Het sinds 2016 leegstaande voormalige zorgcomplex De Molenhof in Oude Pekela wordt begin april beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang is na aanpassingen in het pand mogelijk en biedt ruimte aan ongeveer 250 personen tot in elk geval eind dit jaar. Iedere Veiligheidsregio in Nederland is gevraagd om opvangplekken te vinden voor 2000 vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Pekela draagt daar met de opvang in De Molenhof aan bij.

 

Vanuit de Main Equipment Room (MER) worden op deze locatie 21 Wireless acces points (WAP) voorzien van een netwerkkabel. In computernetwerken is een WAP ofwel wireless access point een apparaat dat gebruikers mogelijk maakt om verbinding te maken met een draadloos netwerk volgens een van de wifistandaarden. Bij publiek toegankelijke wifinetwerken geeft de WAP toegang tot internet nadat de persoon is geautoriseerd bij het netwerk.

 

….voor iedereen een oplossing….

IMG_5332.JPG

 8 april, 2022

Aardig op weg in concert- en congres gebouw de Doelen .....

De Doelen ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers en is een Concertgebouw, poppodium, festivallocatie, congresruimte, bruisende ontmoetingsplaats én karaktervol rijksmonument in het hart van Rotterdam. De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland. Een enerverend, dynamisch bedrijf op het snijvlak van cultuur en zakelijkheid. Als een van de belangrijkste en drukst bezochte muziekpodia van het land realiseert de Doelen jaarlijks een kwalitatief hoogwaardig internationaal programma van concerten met klassieke muziek, wereldmuziek, pop en jazz. Als congresgebouw is de Doelen een belangrijke speler op de nationale en internationale congres- en evenementenmarkt, waarbij optimale dienstverlening voorop staat.

 

Al ruim 2 jaar werkt Knook Infra B.V. in samenwerking met de Doelen aan het upgraden en uitrollen van het nieuwe glasvezelnetwerk in dit imposante en indrukwekkende gebouw. Ondertussen is er ruim 8.000 meter glasvezelkabel aangelegd en zijn er 68 glasvezelpanelen gemonteerd met circa 1.632 vezels. Dit allemaal om de nieuwe Main Equipment Room (MER) in het hart van het netwerk te koppelen aan alle 20 Satellite Equipment Rooms (SER) verdeeld over het gehele gebouw.

 

Om bedrijfszekerheid van dit netwerk te garanderen wordt er op dit moment hard gewerkt aan een tweede MER welke alle 20 SER locaties via een andere route zal voorzien van vezels. Wij zijn dus nog altijd niet gereed en zullen in de aankomende periode nog veel in de Doelen aan het werk zijn.  

 

…voor iedereen een oplossing…

Geitenkaas.jpg

 6 april, 2022

Bettine geitenkaas, het verst van dichtbij .....

In opdracht van Bink Elektro B.V. uit Sprundel is ons installatie team in de afgelopen week gestart aan het project Bettinehoeve in Etten-Leur.

 

Sinds 1982 maakt de Bettinehoeve uit liefde voor het ambachtelijke kaasmakers vak de allerlekkerste geitenkazen. Bettinehoeve ontleent haar naam aan het zeventiende-eeuwse woord 'Bettina', dat geit betekent. Johan Ewijk begon in 1982 met het melken van twee geiten. Van deze melk maakte hij geitenkaas. Dertig jaar later heeft de Bettinehoeve zich ontwikkeld tot marktleider in Nederland. Laat je verleiden door het lekkerste stukje geitenkaas van Nederlandse bodem.

 

Op deze unieke locatie realiseren wij voor onze opdrachtgever 42 netwerkaansluitingen door middel van het aanleggen van de complete netwerkbekabeling en plaatsen wij 21 acces points ten behoeve van de toekomstige wifi oplossing. 

 

...voor iedereen een oplossing…

IMG_7348.jpg

 7 maart, 2022

Wionplus daagt ons uit .....

Onze opdrachtgever Wionplus B.V. uit Capelle aan den IJssel daagt Knook Infra uit met vele nieuwe opdrachten voor glasvezelaansluitingen in de zakelijke markt in Nederland.

 

Zo is er in de afgelopen weken gewerkt aan twee nieuwe zakelijke glasvezelaansluitingen aan de Oude IJsselstreek in Ulft en zijn er 12 nieuwe bedrijfsunits voorzien van een glasvezelaansluiting aan de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast wordt er in de aankomende maanden gestart met diverse zakelijke glasvezelaansluitingen zoals 11 nieuwe bedrijven aan de Oude IJsselstreek in Ulft, een glasvezelaansluiting voor OBS school in Zoetermeer, het realiseren van een redundante glasvezelaansluiting op CAE-terrein van Siemens in Zoetermeer, 2 nieuwe verbindingen voor de Edisonstraat en de Wattstraat in Zoetermeer, worden er 2 scholen onderling aan elkaar verbonden door een glasvezelverbinding in Alphen aan den Rijn, onderzoeken we een glasvezel tracé tussen 2 PoP locaties in Wijchen, wordt er gestart met het aanleggen van de voedende verbindingen voor een compleet glasvezelnetwerk aan de Hemweg in Amsterdam en wordt er gestart met het aansluiten van 82 nieuwe bedrijven aan de Industrieweg in Zoetermeer.

 

Deze projecten dragen bij in het opbreken, graven en herstellen van meer dan 3.000 meter geul, het inblazen en aanleggen van meer dan 8.000 meter glasvezelkabel en het lassen, monteren van vele glasvezellassen en klantaansluitpunten om uiteindelijk alle aangelegde glasvezelverbindingen per vezel te meten en op te leveren met een meetrapport.

 

Op naar vele mooie, betrouwbare en toekomst vaste glasvezelaansluitingen voor alle betrokken partijen.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG-20220311-WA0002.jpg

 1 maart, 2022

Wij bouwen camera oplossingen in Heinenoord .....

In opdracht van Pro-Rec Security Solutions B.V. uit Krimpen aan de Lek is Knook Infra B.V vorige week gestart met het aanleggen van het netwerk en het plaatsen van de cameramasten voorbereidend op de installatie camerabeveiliging Bedrijvenpark Hoeksche Waard te Heinenoord.

 

Bedrijvenpark Hoeksche Waard ligt in Heinenoord, een strategisch goede plek in de driehoek Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen. 

 

Voor deze opdrachtgever zijn wij aan de slag gegaan met het organiseren van de benodigde graafvergunning welke ondertussen vergund is. Het aan te leggen tracé heeft een lengte van circa 500 meter en op dit bedrijvenpark plaatsen wij 6 nieuwe cameramasten.

​ 

Wij zijn dan ook erg trots te kunnen melden dat deze week onze werkzaamheden worden afgerond en wij streven ernaar nog veel meer locaties te mogen invullen en uitvoeren voor deze gewaardeerde opdrachtgever.

....voor iedereen een oplossing....

IMG_6291.jpeg

 21 februari, 2022

Aan de slag op Orion Campus Building te Hoofddorp .....

In opdracht van Squar Four uit Alkmaar zijn wij in de afgelopen week gestart met het aanleggen van een aantal data netwerken in het prachtige Orion Campus Building in Hoofddorp. Square Four is gespecialiseerd in vastgoedmanagement en staat voor kennis en flexibiliteit in een vastgoedwereld die onderhevig is aan grote uitdagingen.

 

Voor deze opdrachtgever leggen wij een aantal data netwerken aan ten behoeve van toegangscontrole, signalering van de slagbomen, internetaansluitingen voor de horeca en een meting op het bestaande glasvezelnetwerk wat de verschillende gebouwen aan elkaar koppelt. De werkzaamheden zijn vorige week afgerond.

 

Tijdens de meting op de bestaande glasvezelomgeving zijn wij erachter gekomen dat een van de bestaande glasvezelverbindingen beschadigd is en vervangen moet worden door een nieuwe. Ook hiervoor is ondertussen de opdracht verstrekt.

 

Op naar een mooi, betrouwbaar en toekomst vast netwerk voor dit prachtige complex.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG_3927.JPG

 14 februari, 2022

Wij bouwen indoor netwerken voor data-, beeld- en signaleringoplossingen .....

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Securitas Technology wederom een drietal locaties aan Knook Infra B.V. in opdracht heeft gegeven voor het aanleggen van diverse nieuwe passieve netwerkbekabeling en het vervangen van de bestaande apparatuur in de steden Noordwijk, Eindhoven en Rotterdam Maasvlakte.  

​​

​In onze maatschappij is verandering de enige constante met technologie als grootste versneller. Securitas Technology ziet kansen en mogelijkheden om verandering en technologie in te zetten voor een veiligere leef- en werkomgeving. Wanneer nieuwe dreigingsbeelden vragen om een andere inrichting van veiligheidsbeleid weet Securitas Technology dit op een innoverende manier te realiseren. In samenspraak met klanten, ontwikkelaars en adviseurs om zo altijd tot de beste oplossing te komen.

 

Knook Infra werkt graag mee aan deze technische oplossingen. Om een kleine indruk te geven van de projecten welke wij gaan realiseren leggen wij 4.000 meter bekabeling afgemonteerd en gemeten aan in de vorm van glasvezelkabel en Categorie netwerkkabel. Daarnaast zijn wij in de afgelopen week met 6 medewerkers gestart aan het vervangen van circa 300 deurcontrollers en 400 kaartlezers. 

 

Hiermee willen wij u gelijk aangeven dat wij niet alleen gespecialiseerd zijn in het aanleggen van netwerken voor buiten (outdoor) maar juist ook in het aanleggen van inpandige netwerken (indoor). Wij ontwerpen, calculeren, bouwen en begeleiden alle traditionele- en moderne Indoor- en Outdoor kabelnetwerken voor data, beeld en signaleringsdoeleinden. 

 

....voor iedereen een oplossing....

WhatsApp Image 2022-02-08 at 15.03_edited.jpg

 8 februari, 2022

Bedrijfshulpverlening (BHV) bij Knook Infra .....

Eén van de doelen van een BHV cursus is om zekerheid in handelen, vertrouwen dus, te ontwikkelen. Dit is mogelijk door het oefenen en opbouwen van kennis en vaardigheden, onder begeleiding van een vakbekwame instructeur.

 

Wij zijn dan weer blij te kunnen melden dat onze medewerkster Jessica Knook-Doff weer de jaarlijkse BHV-opleiding heeft afgerond met een positief resultaat.

...Accidents hurt, Safety doesn't... 

Groen Hart Barendrecht.jpg

 26 januari, 2022

Wederom een glasvezelverbinding voor Vereniging CVO Rotterdam en omstreken .....

 Na haar glasvezelverbindingen aangebracht, gedeponeerd bij het kadaster en in beheer genomen te hebben bij het Penta College in Spijkenisse kiest Vereniging CVO Rotterdam en omstreken wederom voor Knook Infra B.V. voor het aanleggen van een point to point glasvezelverbinding, dit keer bij haar locatie Portus Groene Hart in Barendrecht. 

 

Portus Groene Hart is dé school in Barendrecht voor vwo, havo en mavo, waar je ruimte krijgt je grenzen te verleggen. Je kiest voor Groene Hart, omdat je goed onderwijs krijgt en je diploma haalt. Zowel de eind- als tussentijdse resultaten van al haar afdelingen zijn al jaren stabiel en op niveau. Daar zijn zij trots op. 

 

Voor deze school gaan wij 2 gebouwen aan elkaar koppelen door middel van een glasvezelverbinding. Het vergunningstraject is opgestart zodat we na deze procedure kunnen gaan starten met het aanleggen van de Point to Point glasvezelverbinding tussen de twee locaties. 

 

Daarnaast zullen wij de klant begeleiden met nog een aantal activiteiten die nodig zijn om uiteindelijk eigenaar te worden na aanleg van het netwerk en het in de toekomst voorkomen van graafschades op deze nieuwe glasvezelkabel. De vergunningshouder (eigenaar van het netwerk) is namelijk zelf verantwoordelijk voor de gehele procedure die noodzakelijk is voor het eigenaar worden-, het vastleggen-, het aanmelden bij het kadaster volgens de wet WIBON ten behoeve van het aangelegde netwerk. Daarbij dienen de hiervoor benodigde revisie tekeningen (t.b.v. GIS en LIS) aangemaakt te worden evenals het deponeren van deze tekeningen bij het kadaster.

 

Door het aanleggen van deze glasvezelverbinding creëren wij een zeer snel, een erg stabiel en een op de toekomst voorbereid netwerk waar vele mogelijkheden mee in te vullen zijn. Wij willen de Vereniging CVO Rotterdam en omstreken bedanken voor het vertrouwen in Knook Infra B.V.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG_1_Fotor.jpg

 24 januari, 2022

Glasvezel aansluitingen voor de zakelijke markt .....

Van onze opdrachtgever Wionplus B.V. uit Capelle aan den IJssel stromen de opdracht voor glasvezelaansluitingen in de zakelijke markt bij Knook Infra B.V. binnen.  

 

Zo zijn er in de afgelopen week voor deze opdrachtgever 2 glasvezelaansluitingen gerealiseerd aan de Ierlandlaan en de Louis Braillelaan beide in Zoetermeer en gaan wij in de aankomende weken starten met 10 nieuwe bedrijfspanden aan de Industrieweg te Krimpen aan den IJssel, een glasvezelaansluiting aan de Nettenboetsterstraat in Vlaardingen, een glasvezelaansluiting aan de Carry van Bruggenhovestraat in Zoetermeer en gaan wij een project starten waarbij bestaande glasvezellassen omgebouwd moeten worden eveneens in Zoetermeer.

 

Dit alles resulteert in het opbreken, graven en herstellen van circa 300 meter geul, het inblazen van circa 1700 meter glasvezelkabel en het lassen, monteren van vele glasvezellassen en klantaansluitpunten om uiteindelijk alle aangelegde glasvezelverbindingen per vezel te meten en op te leveren met een meetrapport.

 

Op naar vele mooie, betrouwbare en toekomstvaste glasvezelaansluitingen voor deze bedrijven.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG-20220120-WA0015_edited_edited.jpg

 21 januari, 2022

Knook Infra gestart met FTTH Oosterhout .....

In opdracht van Infra & Milieu Connection is Knook Infra in de afgelopen week met een grote civiele ploeg gestart met het uitrollen van het Fiber to the Home (FTTH) glasvezelnetwerk in Oosterhout. 

 

Oosterhout is een middelgrote gemeente die ligt in West-Brabant, op de grens met Midden-Brabant. Er wonen zo'n 56.230 inwoners in ruim 25.200 woningen. De gemeente bestaat uit de stad Oosterhout (50.460 inwoners) en drie kerkdorpen: Den Hout (1.240 inwoners), Oosteind (1.215 inwoners) en Dorst (3.315 inwoners).

 

Alle woningen in gemeente Oosterhout worden dus aangesloten op glasvezel. KPN is eind 2021 gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het doel is om het grootste deel van Oosterhout binnen 2 jaar te hebben aangesloten. Wij kunnen dus even vooruit.

 

De werkzaamheden voor het aanleggen van deze glasvezelverbindingen zijn al in volle gang. Knook Infra is ontzettend trots betrokken te zijn in het uitrollen van dit enorme project.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG_2633_edited.png

 12 januari, 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en hoe .....

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en Knook Infra is weer volop aan de bak voor haar klanten op verschillende locaties in Nederland.

 

Zo wordt door onze ploegen gewerkt aan het bouwen van 2 mobiele opstelpunten (FTTS) voor VolkerWessels Telecom namelijk aan de Neckarweg in het Havengebied van Rotterdam en aan de Deltahoek in het prachtige Breskens de maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast helpen wij deze opdrachtgever nog even tussendoor met het aanleggen en blazen van een zakelijke glasvezelaansluiting in Breda en Barendrecht

 

Voor een andere wel gewaardeerde opdrachtgever uit Rijswijk zijn we gestart met het plannen en uitrollen van het ontsluiten van mobiele opstelpunten (FTTS) in Oolstensplaat, Ophemert, Beers, Breda, Westkapelle en Ysselsteyn (Limburg).

 

Tussen alle bedrijven door is door onze medewerkers de definitieve glasvezeloplossing opgeleverd voor de Strandhuisjes Nollestrand in Vlissingen, is er voor onze opdrachtgever WionPlus een zakelijke glasvezelaansluiting gebouwd aan de Wiltonstraat in Zoetermeer, zijn wij opgeroepen door een nieuwe klant om een storing te onderzoeken van de glasvezelaansluiting in het WTC te Almere en is er voor Tres Telecom een buisverbinding aangelegd bij het Wellant College in Boskoop. 

 

Kortom: 2022 is nu echt begonnen, de kop is eraf.

 

…voor iedereen een oplossing…

IMG_4932_edited_edited.png

 4 december, 2021

Uitbreiding glasvezelnetwerk HES Tank Terminal Maasvlakte .....

In de afgelopen maand heeft Knook Infra B.V. op het imposante nieuwe complex van HES Tank Terminal Maasvlakte een uitbreiding gerealiseerd op het glasvezelnetwerk. 

HES Tank Terminal Maasvlakte is een compleet nieuwe 1,3 miljoen m3 tank terminal op de Maasvlakte, aan de poort van de Rotterdamse haven. Wanneer ze open gaan is het de meest moderne tank terminal van Nederland met een op maat gemaakt systeem om de terminal volautomatisch te bedienen. Aan de tanks en de bijbehorende infrastructuur wordt momenteel flink gebouwd. De kades liggen er al helemaal klaar voor, net als de ondergrondse pijplijnverbinding naar de naastgelegen raffinaderij van BP. Knook Infra bouwt op deze gloed nieuwe terminal het complete glasvezelnetwerk welke nodig is voor data, beeld en signaleringsdoeleinden.  

Knook Infra heeft in deze gerealiseerde uitbreiding twee nieuwe redundante 48 vezelige verbindingen aangebracht tussen de nieuwe Main Equipment Room (MER) in het hoofdgebouw en de nieuwe Satellite Equipment Room (SER) bij de ICT afdeling. Daarnaast is er een buizenstelsel met een lengte van circa 3.000 meter HDPE 40mm mantelbuizen aangebracht voor toekomstige verbindingen op deze hyper moderne plant.  

....voor iedereen een oplossing....

Logo Vlak Welding.jpg

 26 November, 2021

Uitbreiding glasvezelnetwerk Valk Welding in Alblasserdam .....

Onze medewerkers zijn in de afgelopen week gestart met het aanleggen van een tweetal glasvezelverbindingen in opdracht van ETB de Noord op de locatie van haar klant Valk Welding in Alblasserdam.   

Alblasserdam telt ruim 20.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van West-Europa, de Noord, aan de westrand van de Alblasserwaard. Net buiten het dorp ligt het beroemde molengebied Werelderfgoed Kinderdijk. Alblasserdam dankt haar naam aan het riviertje de Alblas dat richting de achterliggende polders stroomt. Dankzij de poldermolens wist Alblasserdam ondanks een geschiedenis met vele overstromingen het hoofd boven water te houden. De gemeente telt 25 rijksmonumenten, vele historische gebouwen en boerderijen en heeft een beschermd dorpsgezicht. Het dorp is getekend door de maritieme industrie en kende in het verleden veel scheepswerven zoals Verolme en Van der Giessen de Noord. Nu nog is dat zichtbaar bij OceAnco dat luxe jachten bouwt voor afnemers uit de hele wereld. Alblasserdam is een ondernemende gemeente. Inmiddels bestaat de helft van het grondgebied van de gemeente uit bedrijventerrein. 

Op één van deze bedrijventerreinen is Valk Welding gevestigd. Valk Welding is een trots en passievol familiebedrijf. Met een passie voor het ondernemen, voor de lasrobottechnologie én voor innovatie. Valk Welding gaat voor de innovatieve oplossing van het probleem bij haar afnemers. Ze denken mee, zodat ze samen tot het beste resultaat komen. Valk Welding ontwikkelt en bouwt kant-en-klare lasrobotsystemen voor kleine tot middelgrote productie-eisen.

Op deze locatie heeft Valk Welding meerdere panden. Door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbindingen tussen deze panden zal haar netwerk kunnen functioneren als één. Wij willen ETB de Noord bedanken voor het vertrouwen in Knook Infra B.V.

....voor iedereen een oplossing....

Logo Redco BV.png

 18 november, 2021

Op bezoek bij Detentiecentrum voor aanleg glasvezelnetwerk.....

Knook Infra B.V. heeft van Redco B.V. uit Rijswijk de opdracht ontvangen om voor haar klant op de locatie van het Detentiecentrum Zeist te Soesterberg een drietal panden aan elkaar te koppelen door middel van het aanleggen van Point to Point glasvezelverbindingen. 

 

Redco B.V. is een duizendpoot in de bouwwereld. Met haar vakmensen en civiele ingenieurs zijn zij gespecialiseerd in verbouwingen en renovaties aan woningen en kantoren. Haar sterke punten zijn flexibiliteit, vakmanschap en totaliteit. Zij weten de eindklanten te helpen van a tot z. Van oorsprong zijn zij een bouwbedrijf in de infra met kennis van data- telecom- en glasvezeltechniek.  

 

Om op deze locatie in Soesterberg te kunnen en mogen werken dienen onze monteurs een zogenaamde Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te hebben. Een VOG is een verklaring per medewerker waaruit blijkt dat hun (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. 

 

De locatie in Soesterberg heeft meerdere panden, maar door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbindingen zal het netwerk van deze klant kunnen functioneren als één. Als netwerkbouwers richten wij ons op kleine- en grote bedrijven met kleine-, grote- of complexe netwerken. Door onze kennis- en kunde in glasvezelnetwerken, gecombineerd met onze gedrevenheid, passie en klantvriendelijkheid, bieden wij u vrijheid en flexibiliteit in de keuze van uw infrastructuur. Omdat wij panden onderling kunnen koppelen, is er op deze locatie een goede stap naar een uitstekend werkend netwerk ingezet. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_1960.jpeg

 8 november, 2021

5x nieuwe BT glasvezelaansluiting in opdracht van Martens Telecom Glasvezeltechniek (MTG).....

In opdracht van MTG heeft Knook Infra B.V. in de afgelopen maand 3 opdrachten uitgevoerd voor het aanleggen van de glasvezelinfrastructuur van BT ten behoeve van bedrijfspanden in de zakelijke markt in Nederland.​ Zo zijn er in de afgelopen maand glasvezelaansluitingen gerealiseerd aan de Albert Cuypsingel in Dordrecht, het Reitseplein in Tilburg en de Kabelweg in Amsterdam. In de aankomende maand gaan wij nog 2 glasvezelaansluitingen in Zwijndrecht en Oosterhout realiseren. 

 

Op deze projecten realiseren wij voor onze opdrachtgever het graven van het tracé, het aanbrengen van de multiduct mantelbuizen, het aanbrengen van glasvezelkabels door middel van de zogenaamde blaastechnieken en het plaatsen van de benodigde HandHoles waar de toekomstige lassen in gemaakt kunnen worden. 

Knook Infra is verheugd deze opdrachtgever te kunnen ondersteunen met onderdelen van ons specialisme.

....voor iedereen een oplossing...

IMG_8088.JPG

 1 november, 2021

Eerste projecten in opdracht van nieuwe opdrachtgever uit Rijswijk .....

Knook Infra B.V. heeft van deze nieuwe opdrachtgever uit Rijswijk de eerste 5 opdrachten ontvangen voor het ontsluiten van antenne opstelpunten (data- en telecom zendmasten) in Nederland. 

 

Voor mobiele communicatie en het ontvangen en verzenden van data zijn zendmasten noodzakelijk. De antennes op deze masten zetten elektrische signalen om in elektromagnetische velden: onzichtbare golven door de lucht. Daarmee kunnen ze informatie zenden en ontvangen. Denk hierbij aan het gebruiken van je smartphone of laptop zonder dat je aangesloten bent op een fysieke kabel of verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk en toch kan bellen en alles kunt bekijken, ontvangen en verzenden. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de opstelpunten (masten). Je ziet ze overal zendmasten van zo'n 30 tot 40 meter hoog met witte antennes erin of witte antennes op daken van gebouwen. In Nederland staan ongeveer 15.753 zendmasten die zorgen voor 2G,3G,4G en 5G dekking voor alle Internet Service Providers (ISP-ers).

 

Knook infra gaat bij aantal locaties, in onder andere Bloemendaal, Purmerend, Zeewolde, Wassenaar en Rotterdam, de glasvezel connectie verzorgen tussen de apparatuur van de ISP-er in het onderkomen waar de voeding van de verbinding binnenkomt en de apparatuur van de ISP-er in het onderkomen waar de verbindingen vanuit een kast de mast ingaan. Wij zijn dan ook super trots om deze nieuwe opdrachtgever als klant te mogen verwelkomen.  

 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_8172.jpg

 29 oktober, 2021

Strandhuisjes Nollestrand kiest voor flexibele oplossing .....

Op het mooie Nollestrand, op een loopafstand van de boulevards en het centrum van Vlissingen, bevinden zich unieke slaapstrandhuisjes. De slaapstrandhuisjes bevinden zich sinds 2000 op een unieke locatie in een baai genaamd het Nollestrand. De huisjes zijn gelegen op een Zuidstrand waardoor je met je gezicht naar de zee volop kunt genieten van de zon, de zee en het strand. Vanuit het verblijf is er een prachtig uitzicht op het strand en de monding van de Noordzee. Deze strandhuisjes zijn alleen gedurende het "mooie" seizoen aanwezig op de locatie en worden dus voor het "winterseizoen" in zijn geheel verwijderd inclusief alle bijbehorende infrastructuur voor internet en televisie kijken. 

Verantwoordelijk voor het verwijderen tijdens het "winterseizoen" en het opnieuw aanleggen voor het "mooie" seizoen van deze infrastructuur is het bedrijf SB International B.V. uit Heinkenszand. Het is dan ook SB International B.V. die Knook Infra heeft gevraagd mee te denken in het versimpelen van deze, ieder jaar terugkerende dure en bewerkelijke handelingen. Na een aantal brainstorm sessies binnen het team van Knook Infra zijn wij trots te melden, dat wij in samenwerking met SB International de oplossing hebben bedacht en mogen gaan uitrollen. 

 

Door het creëren van 2 definitief geplaatste glasvezel tactical verloop aansluitpunten met daartussen een flexibele oplossing doormiddel van een glasvezel heavy duty Army tactical prefab oplossing is het tijdens het plaatsen- en weer verwijderen van de strandhuisjes een kwestie van uitrollen- en weer oprollen geworden. Door het kiezen van een "plug and play" variant kan SB International deze handeling zelf uitvoeren, dus kostenbesparend en efficiënt. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_3793.jpeg

 27 oktober, 2021

Knook Infra ingezet bij verbouwing Nemag te Zierikzee .....

De Nederlandse Machinefabriek Nemag uit Zierikzee krijgt een geheel nieuw onderkomen. Het gebouw wordt ongeveer twee keer zo groot als het bestaande kantoor. De bouw duurt een jaar, maar dan heb je ook een prachtig gebouw, klaar voor de toekomst.    

Om dit te kunnen realiseren heeft Knook Infra B.V. de opdracht ontvangen van Axoft IT & Telcom B.V. uit Capelle aan den IJssel om de gehele bestaande infrastructuur te waarborgen en tot een nader te bepalen datum om te leggen naar de tijdelijke huisvesting van het bedrijf gedurende de bouw van het nieuwe pand. Om dit te bewerkstelligen leggen wij op een "veilige" afstand van de bouw activiteiten een tijdelijke nieuwe glasvezel infrastructuur aan. Deze tijdelijke glasvezel infrastructuur kan uiteindelijk weer opnieuw aangebracht worden in de toekomstige prachtige nieuwbouw. 

 

De eerste fase is in de afgelopen week in zijn geheel afgerond. Het is nu geduld hebben en wachten tot de bouw is afgerond voordat wij weer kunnen uitrukken en de definitieve fase gaan opleveren.  

....voor iedereen een oplossing....

PKFpapierpallets.jpg

 24 oktober, 2021

Uitbreiding glasvezelnetwerk voor PKF/POST in Venlo .....

Ons goed voorbereide team is in de afgelopen week gestart met het aanleggen van een tweetal glasvezelverbindingen voor PKF/POST op haar locatie in Venlo.   

Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg en na Maastricht, qua inwonerstal de tweede van de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente omvat meerdere stadsdelen, zoals in het westen aan de overkant van de rivier de Maas Blerick en in het zuiden Tegelen en Belfeld en in het noorden de dorpen Arcen, Lomm en Velden. De gemeente heeft in totaal 102.038 inwoners per 1 juli 2021 (CBS).

PKF/POST is een zelfstandig familiebedrijf, opgericht in 1964. De hoofdvestiging is in Finsterwolde en er is een productielocatie in Venlo. Vanuit deze strategische locaties in Noord- en Zuid-Nederland, beiden langs de grens met Duitsland, worden meerdere West-Europese markten bediend. Met in totaal 150 medewerkers op beide productielocaties produceert PKF/POST zes miljoen pallets per jaar. Met zes miljoen pallets per jaar is PKF/POST de grootste Nederlandse palletproducent. Ruim 30% van alle in Nederland geproduceerde pallets komt van de PKF/POST productielocaties in Finsterwolde en Venlo.

 

Deze klant heeft op haar locatie in Venlo meerdere panden. Door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbindingen tussen deze panden zal het netwerk van PKF/POST kunnen functioneren als één. 

....voor iedereen een oplossing....

3D9DC2D8-ED42-4A62-BDA6-5D7A18039875.jpeg

 5 oktober, 2021

BEEQUIP legt glasvezel aan naar nieuwe etage .....

Knook Infra B.V. heeft van BEEQUIP B.V. de opdracht ontvangen om een glasvezelverbinding aan te leggen tussen de huidige locatie op de begane grond (MER) en haar nieuwe locatie op de vierde etage (SER) op haar prachtige locatie in Rotterdam.    

BEEQUIP is financier van zwaar materieel (gebruikt en nieuw) voor de bouw, infra en logistieke sector. Het MKB is de motor van de Nederlandse economie. Beequip laat Nederlandse bedrijven groeien met behulp van equipment leasing oplossingen. Met korte reactietijden, heldere afspraken en een gemotiveerd team willen ze jou en je onderneming zo snel mogelijk helpen verder te groeien.

 

Deze klant heeft meerdere verdiepingen, maar door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbinding zal haar netwerk kunnen functioneren als één. Omdat wij deze verdiepingen onderling kunnen koppelen, heeft BEEQUIP een bewuste stap naar een uitstekend werkend netwerk ingezet. 

....voor iedereen een oplossing....

576dfc7c-9dcc-4c42-b16d-102024fe3bbe_edited.jpg

 25 september, 2021

Jamey Knook en Ilse van der Wal slagen beide voor de IPAF training: veilig werken met een hoogwerker .....

In de afgelopen week hebben onze collega's Jamey Knook en Ilse van der Wal een dag cursus gevolgd bij Mateco uit Rotterdam. 

In de ARBO wet wordt bepaald dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers. Volgens de wet moet een hoogwerkerbediener 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad. Voor het veilig werken met een hoogwerker is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op het onderste of bovenste bedieningspaneel. Om de veiligheid van de operator en personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens (inter)nationaal erkende normen. Daarnaast eisen steeds meer opdrachtgevers dat op hun werk- of bouwlocatie uitsluitend personen met een voltooide erkende opleiding een hoogwerker, heftruck of verreiker mogen bedienen. Deze training werd gegeven op de vestiging van Mateco in Rotterdam. Voor het geven van de opleiding beschikken zij over een oefenterrein waar de deelnemers hun vaardigheden kunnen trainen. Op dit oefenterrein bevinden zich diverse parcoursen en realistisch oefenmateriaal. De ééndaagse opleiding bestaat uit een theoriedeel (’s ochtends) en een praktijkdeel (’s middags). Beiden worden afgesloten met een examen.

Wij feliciteren Jamey en Ilse met het behalen van het IPAF certificaat en de mooie toekomstige projecten op hoogte.

....voor iedereen een oplossing....

IMG_2871.jpeg

 21 september, 2021

6 bedrijven in Terborg aangesloten op glasvezel in 3 dagen .....

Knook Infra B.V. heeft in opdracht van WionPlus B.V. uit Capelle aan den IJssel 6 bedrijfspanden in het pittoreske Terborg aangesloten op glasvezel.

Terborg is een kleine stad in de Achterhoek die deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek, in de Nederlandse provincie Gelderland. Terborg heeft ruim 4.500 inwoners en is de enige stad van de gemeente. Terborg kreeg in 1419 stadsrechten van de Heeren van Wisch. Terborg is vernoemd naar de Burcht (‘ter burght') van de Heeren van Wisch, die in de twaalfde eeuw een burcht aan de oever van de Oude IJssel lieten bouwen. Die burcht, waaraan de voormalige gemeente Wisch haar naam dankte, is inmiddels verdwenen. Terborg ligt ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van Doetinchem en grenst aan Gaanderen in het noorden, Etten in het westen en Silvolde in het zuiden.

Omdat Terborg een kleine 2 uur rijden is vanuit onze locatie is het gehele team in Terborg gebleven om het project in 3 dagen te kunnen realiseren. Zonder deze mensen kan onze organisatie niet bestaan. Teamwork is het toverwoord. Samenwerkende werknemers versterken elkaar namelijk. Door samen te werken worden vertrouwensbanden tussen teamleden versterkt en krijgen ze inzicht in de kwaliteiten, kennis en ervaring van de ander. Ieder individu is uniek, maar door de koppeling van de individuen binnen ons team in goede banen te leiden, ontstaat een groep mensen die effectief en energiek met elkaar kan samenwerken en complexe projecten tot een goed einde brengt. Eén ding staat daarbij voorop, dat de dames en heren écht als puzzelstukjes in ons team passen. Energieke teamplayers. Ieder met zijn of haar eigen karakter en drive wat heeft geresulteerd in wederom een tevreden klant. Een compliment waard.

....voor iedereen een oplossing....

Damen Maaskant Shipyards.jpg

 14 september, 2021

Damen Maaskant Shipyards Stellendam krijgt glasvezel uitbreiding.....

Knook Infra B.V. heeft van Damen Maaskant Shipyards Stellendam de opdracht ontvangen voor het realiseren van een glasvezelkoppeling tussen het hoofdgebouw en de nieuwbouw op de yard aan de Deltahaven 40 in Stellendam.

Damen Maaskant Shipyards Stellendam is een familiebedrijf en een klantgerichte scheepsbouwer. Zij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, onderhoud, reparatie en ombouw van schepen voor de visserij- en de werkbootsector. Haar verhaal begint in 1948 toen Piet Maaskant en zijn zonen een reparatiewerf openden voor de mossel- en garnalenvloten die vanuit Bruinisse aan de Nederlandse Noordzeekust werkten. Vanaf het begin hadden zij de ambitie om diensten te ontwikkelen welke de verwachtingen van haar klanten zou overtreffen. In de loop der jaren hebben zij het aanbod uitgebreid met de bouw van de innovatieve, hoogwaardige, op bestelling gebouwde nieuwbouwschepen waar ze bekend om zijn geworden. Vandaag de dag blijven ze in het hart van de vissersgemeenschap, ondersteund door een uitgebreide, professionele lokale toeleveringsketen en door haar bekwame medewerkers, van wie velen de tweede of zelfs derde generatie van hun families zijn die op deze werf werken. Als onderdeel van de Damen Shipyards Group, volledig gefuseerd met de Damen Fishing Product Group, breiden ze de huidige markten uit en zetten ze koers naar nieuwe markten op het internationale podium. Als familiebedrijf geloven ze in de ontwikkeling van sterke, samenhangende relaties. Ze zijn trots op de langdurige associaties die ze hebben met klanten en industriële partners - en beschouwen deze als een maatstaf voor het succes. Het doel is om marktleider te worden in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame schepen voor het kweken, oogsten en vangen van vis uit de zee. Op deze manier willen ze de toekomst van haar industrie veiligstellen voor de komende generaties.

Deze klant heeft meerdere panden, maar door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare dataverbinding zal haar netwerk kunnen functioneren als één. Als netwerkbouwers richten wij ons op kleine- en grote bedrijven met kleine-, grote- of complexe netwerken. Door onze kennis- en kunde in glasvezelnetwerken, gecombineerd met onze gedrevenheid, passie en klantvriendelijkheid, bieden wij hierdoor vrijheid en flexibiliteit in de keuze van uw infrastructuur. Omdat wij vestigingen onderling kunnen koppelen, heeft Damen Maaskant Shipyards Stellendam de eerste stap naar een uitstekend werkend netwerk ingezet. 

....voor iedereen een oplossing....

Lolo Securitas.JPG

 3 september, 2021

Eerste projecten voor Securitas in uitvoering.....

Knook Infra B.V. heeft van Securitas Technology de eerste 3 opdrachten ontvangen voor het aanleggen van de diverse passieve netwerkbekabeling welke nodig is op 3 locaties bij haar klanten in Nederland.  

Securitas realiseert alles voor een veilige werk- en leefomgeving bij haar klanten en telt in Nederland bijna 7.000 medewerkers die dagelijks zorgen voor de optimale veiligheid van mensen en bedrijven. Door de indeling in regio's is Securitas in heel Nederland dichtbij. Branch Managers sturen vanuit de 29 regiokantoren de collega’s op de klantlocaties aan. Ze beheren de veiligheidsoplossingen en zijn een vast aanspreekpunt voor klanten. Met ruim 355.000 medewerkers wereldwijd maken zij de wereld elke dag een stukje veiliger. Securitas is actief in 48 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Australië, Azië en Afrika. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zweden.

Securitas hecht veel waarde als het gaat om discretie ten opzichte van haar klanten maar om een kleine indruk te geven van de projecten welke wij gaan realiseren leggen wij 17.000 meter bekabeling afgemonteerd en gemeten aan in de vorm van glasvezel-, Cat6A SFTP-, Bus- en alarmkabel. Het eerste kleinere project is reeds opgeleverd. Het tweede project is voor meer dan 50% gereed en het derde project wordt over een aantal weken mee gestart. Wij hoeven jullie niet te vertellen hoe ontzettend trots wij zijn dat wij dit prachtige bedrijf kunnen toevoegen aan ons klantenbestand.

....voor iedereen een oplossing....

Internet og things.jpg

 28 juli, 2021

Upgrade voor het data netwerk van EAO Benelux.....

In opdracht van Axoft IT & Telecom B.V. uit Capelle aan den IJssel is Knook Infra B.V. gestart met het vervangen van het totale datanetwerk van EAO Benelux B.V. uit Dordrecht.

Het in 1947 opgerichte familiebedrijf EAO AG groeide uit tot één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige drukknoppen, toetsenborden en geavanceerde besturingselementen tot en met complete HMI besturingspanelen en HMI systemen.

Met meer dan 600 betrokken medewerkers kan EAO terugvallen op een wereldwijd productie- en verkoopnetwerk. Met productievestigingen in Zwitserland, Duitsland, Noord-Amerika en China en met haar 10 verkoopkantoren en distributeurs in meer dan 50 landen garanderen zij een wereldwijde beschikbaarheid over de gehele wereld, 24 uur per dag. Efficiënte en moderne ontwikkelingsprocessen, effectieve, wereldwijde supply chains, en een competent project- en adviesmanagement zijn bijkomende services, die zij wereldwijd aan haar klanten en zakelijke partners aanbieden.

Op de locatie in Dordrecht vervangen wij het bestaande datanetwerk voor een nieuw CAT6A S/FTP datanetwerk. Deze upgrade van het huidige netwerk zal ervoor zorgen dat het netwerk van deze klant voor een geruime tijd weer toekomst vast is. Een mooie uitdaging welke wij niet uit de weg gaan.

....voor iedereen een oplossing....

nieuwbouw-nieuwe-nobelaer-entree-s800x600.jpg

 16 juli, 2021

Wij bouwen het data netwerk van het cultuurcentrum  Nieuwe Nobelaer.....

In opdracht van Bink Elektro B.V. uit Sprundel is Knook Infra B.V. gestart met het aanleggen van het totale datanetwerk van de nieuwbouw "Nieuwe Nobelaer" in Etten-Leur.

De Nieuwe Nobelaer is een cultuurcentrum in West-Brabant met een bibliotheek, een kunsteducatie/onderwijs, een speelotheek, een poppodium, een evenementen theater en een middelgroot theater. Het cultuurcentrum biedt een mooi, gevarieerd en aansprekend podiumprogramma voor jong en oud. Verheugd kijken zij uit naar haar nieuwe thuishaven die gebouwd wordt aan de Parklaan in Etten-leur. De architect heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor dit gloednieuw cultuurcentrum met ruimte voor theater, kunsteducatie en bibliotheek. De buitenzijde wordt een toonaangevend herkenningspunt en vormt een aantrekkelijke verbinding met het winkelhart van Etten-Leur. 

In deze nieuwbouw locatie plaatsen wij 3 grote serverkasten, leggen wij circa 26Km Cat 6A kabel aan en monteren wij uiteindelijk ruim 460 netwerkpoorten af. De werkzaamheden zijn al in volle gang. In deze prachtige nieuwbouw locatie mag een uitstekend werkend netwerk natuurlijk niet ontbreken.   

....voor iedereen een oplossing....

shutterstock_1912614199.jpg

 11 juli, 2021

7 nieuwe glasvezelaansluitingen in opdracht van WionPlus B.V. in Zoetermeer en Hazerswoude.....

In opdracht van WionPlus B.V. uit Capelle aan den IJssel heeft Knook Infra B.V. 5 nieuwe glasvezelaansluitingen gerealiseerd in Hazerswoude en 2 nieuwe glasvezelaansluitingen gerealiseerd in Zoetermeer.

Om deze zakelijke markt aansluitingen te kunnen maken is er een tracé aangelegd van in totaal 750 meter, is er ruim 2.100 meter glasvezelkabel aangebracht door middel van de zogenaamde blaastechnieken, zijn er vele lassen in de voeding gemaakt met zogenaamde BPEO's, zijn alle kabels afgewerkt op een eindpunt genaamd FTU en zijn alle gemonteerde vezels gemeten met

een optical time-domain reflectometer, vaak afgekort tot OTDR. 

De werkzaamheden voor het aanleggen van deze glasvezelverbindingen zijn deze week afgerond en opgeleverd aan deze wel gewaardeerde opdrachtgever.

....voor iedereen een oplossing....

Air Liquide.jpg

 2 juli, 2021

Fase 1 aanleggen glasvezelnetwerk Air Liquide Rozenburg ...

Knook Infra B.V. heeft van Axoft IT & Telecom B.V. uit Capelle aan den IJssel de opdracht ontvangen om voor haar klant Air Liquide Nederland een nieuw Point to Point glasvezelnetwerk aan te leggen op de plant van haar locatie in Rozenburg. 

 

Air Liquide is marktleider in gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de gezondheidszorg. Met maar liefst 23 vestigingen in de Benelux is Air Liquide goed vertegenwoordigd om in de buurt van haar klanten industriële en medische gassen te produceren. Voor de locatie in Rozenburg leggen wij in totaal ruim 1,5 Km glasvezelkabel aan met 96 vezels verdeeld over glasvezellades voor de indoor locaties en BPEO's voor de outdoor locaties. De kabels worden aangelegd in de daarvoor bestemde kabelbanen die aangebracht zijn over de gehele plant.   

 

Ons goed voorbereide team is in de afgelopen week gestart met het aanbrengen van deze glasvezelkabels voor nog maar de eerste fase van het gehele project. Door het aanleggen van deze glasvezelverbindingen creëren wij een zeer snel en vooral een erg stabiel netwerk voor deze plant. Op naar het totaal invullen van deze opdracht voor het realiseren van een snelle, betrouwbare en een op de toekomst voorbereide netwerkomgeving voor deze industriële locatie.​

....voor iedereen een oplossing....

markland-college-oudenbosch-google-streetview-1_edited.jpg

24 juni, 2021

Glasvezel aanleggen voor het Markland College in Oudenbosch ...

Knook Infra B.V. heeft van Bink Elektro B.V. uit Sprundel de opdracht ontvangen om op de locatie van het Markland College in Oudenbosch een 3-tal Point to Point glasvezelverbindingen aan te leggen tussen de verschillende SER ruimtes (Satellitte Equipment Room waarin de decentrale ICT apparatuur van deze locatie is geplaatst). 

 

Stichting Markland College bestaat uit twee zelfstandige scholen. Het Markland College Oudenbosch (gymnasium, atheneum, havo, mavo, vmbo beroepsgerichte leerwegen kader en basis) en het Markland College Zevenbergen (vwo, havo en mavo). Beide scholen worden aangestuurd door het College van Bestuur (CvB) en elke school heeft een eigen directie. De Raad van Toezicht houdt intern toezicht op het College van Bestuur.

 

 

De locatie in Oudenbosch heeft meerdere SER ruimtes maar door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare glasvezelverbindingen worden deze ruimtes onderling gekoppeld. Als netwerkbouwers richten wij ons op kleine- en grote bedrijven met kleine-, grote- of complexe netwerken. Door onze kennis- en kunde in glasvezelnetwerken, gecombineerd met onze gedrevenheid, passie en klantvriendelijkheid, bieden wij u vrijheid en flexibiliteit in de keuze van uw infrastructuur. Omdat wij deze SER ruimtes onderling koppelen, kiest het Markland College voor een uitstekend en op de toekomst voorbereid netwerk. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_9444.jpeg

22 juni, 2021

Wederom veel nieuwe glasvezelaansluitingen voor VWT in de maanden april, mei en juni ...

In opdracht van VolkerWessels Telecom heeft Knook Infra B.V. in de maanden april, mei en juni een groot aantal aan opdrachten uitgevoerd voor het aanleggen van de glasvezelinfrastructuur ten behoeve van bedrijfspanden in de zakelijke markt, mobiele sites van providers en uitbreidingen op onderkomens van een aantal providers binnen de regio Zuidwest in Nederland.

Zo zijn er in de afgelopen 3 maanden glasvezelaansluitingen gerealiseerd aan de James Wattstraat in Gouda, de Reigerhof in Gouda, de tweede route van de Vlietpolderstaat in Gouda, de Zwijnskade in Hardinxveld-Giessendam, de Saffier in Berkel en Rodenrijs, het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen, de Hoogzandweg in Ridderkerk, de INN route in 's-Gravendeel en de Burgemeester Wittelaan in Bergen op Zoom. 

 

Al deze projecten resulteren in een te graven en aan te leggen tracé van ruim 3 Km, het aanbrengen van meer dan 5,5 Km glasvezelkabel door middel van de zogenaamde blaastechnieken, al de te maken lassen, het afmonteren en meten van alle vezels en het plaatsen van de actieve apparatuur voor het opleveren van een werkende verbinding. 

....voor iedereen een oplossing....

ITW-eae.jpg

16 juni, 2021

Nieuwe aanleg glasvezelverbindingen voor ITW EAE ...

Knook Infra B.V. heeft van ITW EAE B.V. de opdracht ontvangen om twee nieuwe glasvezelverbindingen te realiseren op haar locatie in Oosterhout.

 

ITW EAE is een divisie van Illinois Tools Works, Inc. (NYSE: ITW), een wereldwijde industriële fabrikant uit de Fortune 200 met activiteiten in 58 landen. ITW EAE is een ontwikkelaar en leverancier van kapitaalgoederen die worden gebruikt in de productie van elektronica en wordt aangetroffen in vooraanstaande assemblagefaciliteiten voor printplaten (PCB's) over de gehele wereld.

Op de locatie in Oosterhout (NB), op slechts een uur rijden van Amsterdam of Brussel en naast de snelweg A59, bevindt de faciliteit zich dicht bij een van de meest innovatieve gebieden in Europa. Deze locatie van ITW EAE Oosterhout herbergt verkoop, service, engineering, administratiekantoren en logistieke diensten. De locatie is uitgerust met een competentiecentrum waar trainingen en demonstraties worden gefaciliteerd en herbergt de hub voor reserveonderdelen voor EMEA en het servicecentrum.

Op de locatie in Oosterhout vervangen, verplaatsen en breiden wij de huidige glasvezelverbindingen uit. Deze upgrade van het huidige netwerk zal ervoor zorgen dat het netwerk van deze klant toekomst vast is. Een mooie uitdaging welke wij niet uit de weg gaan. 

 

....voor iedereen een oplossing....

Tennet TSO Maasvlakte 1.png

10 juni, 2021

Rijkswaterstaat ook in zee met Knook Infra ...

Knook Infra B.V. heeft van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening gevestigd in Stellendam de opdracht ontvangen om een 24 voudige point to point OM3 glasvezelverbinding te monteren en te meten op het TenneT landstation op de Maasvlakte te Rotterdam. 

 

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water en waar we vlot en veilig van A naar B kunnen. Het inrichten van het land gaat ook om de balans tussen verschillende belangen zoals economie, milieu en woongenot. Daarvoor zetten de mensen van Rijkswaterstaat zich dagelijks in. Met ruim 200 jaar kennis van de inrichting van ons land weten ze dat dit meer is dan het technisch uitvoeren van projecten aan weg en water. Het gaat ook om de balans tussen al die belangen: economie, milieu, woongenot.

TenneT heeft op en ten noorden van de Maasvlakte (gemeente Rotterdam) een gedeelte van het elektriciteitsnet op zee Hollandse Kust (zuid) gerealiseerd. Het net op zee bestaat uit twee platforms met transformatoren op de Noordzee, met elk twee (in totaal vier) onderzeese 220 kV elektriciteitskabels naar de kust. Deze kabels zijn via een nieuw transformatorstation met twee 380 kV kabels op het bestaande hoogspanningsstation aan de Coloradoweg aangesloten. Hiermee sluit het beoogde windenergiegebied Hollandse Kust (zuid) aan op het landelijk hoogspanningsnet. 

Wij hoeven jullie niet te vertellen hoe ontzettend trots wij zijn dat wij deze partij te kunnen toevoegen aan ons klantenbestand.

 

....voor iedereen een oplossing....

Hapag Ll0yd.jpg

2 juni, 2021

Upgrade voor het netwerk van Hapag-Lloyd in Rotterdam ...

Knook Infra B.V. heeft van Hapag-Lloyd Rotterdam de opdracht ontvangen om het gehele netwerk op haar locatie in Rotterdam Waalhaven op te knappen. 

 

Hapag-Lloyd behoort tot de toonaangevende zeevervoerders voor de transatlantische vaargebieden, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Intra-Amerika. Om een beetje een indruk te geven benoemen wij Hapag-Lloyd in een aantal getallen:

241 moderne schepen, 11,8 miljoen TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) vervoerd per jaar, circa 13.300 gemotiveerde medewerkers in 395 kantoren in 131 landen. Hapag-Lloyd is een toonaangevende wereldwijde lijnvaartmaatschappij en een krachtige partner voor klanten. Hapag-Lloyd biedt een vloot met een totale capaciteit van 1,7 miljoen TEU, evenals een containervoorraad van ongeveer 2,8 miljoen TEU, waaronder een van 's werelds grootste en modernste koelcontainervloten. In totaal 121 lijndiensten wereldwijd zorgen voor snelle en betrouwbare verbindingen tussen meer dan 600 havens op alle continenten.

 

De wens van dit prachtige bedrijf is voor haar locatie in Rotterdam Waalhaven de MER ruimte (Main Equipment Room waarin de centrale ICT apparatuur van het gebouw is geplaatst) en de driemaal SER ruimtes (Satellitte Equipment Room waarin de decentrale ICT apparatuur van de verdiepingen is geplaatst) in zijn geheel te her-structureren en op te knappen. Daarnaast voorzien wij de koppelingen tussen deze ruimtes van nieuwe glasvezelkabels.  De werkzaamheden zijn gepland en wij verwachten dit project in de maand juni aan onze opdrachtgever te kunnen opleveren.

 

....voor iedereen een oplossing....

super-tape-500x500.png

16 mei, 2021

Nu al een uitbreiding op het totale datanetwerk van Supertape ...

Knook Infra B.V. heeft van Bink Elektro B.V. uit Sprundel de opdracht ontvangen om bij Supertape uit Etten-Leur een uitbreiding te realiseren op het datanetwerk van deze locatie. 

 

Tape zit in de genen van dit bedrijf. Ze voelen en ruiken aan tape. Ze bedenken creatieve oplossingen. Ze produceren miljoenen vierkante meters per jaar en leveren u betrouwbare verbindingen. Verbindingen die sinds 1962 de basis vormen van lange, plezierige relaties met eindgebruikers en distributeurs. Met ruim 200 medewerkers in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen hebben zij leidende posities opgebouwd in 20 markten en meer dan 40 landen. 

 

In 2019 heeft Knook Infra circa 400 netwerkpoorten voor een grote uitbreiding van Supertape gerealiseerd.  Het is dus voor Knook Infra geen onbekende locatie. Ditmaal breiden wij op deze locatie wederom het datanetwerk uit. Het is altijd plezierig en aangenaam om bestaande klanten te zien terugkomen met nieuwe opdrachten. 

....voor iedereen een oplossing....

Fiber1 bewerkt.jpg

2 mei, 2021

The Protein Brewery in Breda koppelt vestigingen aan elkaar...

Knook Infra B.V. heeft van Bink Elektro B.V. uit Sprundel de opdracht ontvangen om bij de locaties van The Protein Brewery in Breda aan elkaar te koppelen door middel van het aanleggen van een Point to Point glasvezelverbinding. 

 

The Protein Brewery draagt ​​bij aan een duurzamere wereld door nieuwe manieren te ontwikkelen om voedseleiwitten te produceren, door fermentatietechnologieën in te zetten met lokaal geproduceerde, niet-allergische en waterefficiënte gewassen. Op deze manier kan de dierlijke voedselproductie drastisch worden verminderd. Het draagt ​​bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde, het dierenleed en de stikstofuitstoot en biedt ook een oplossing om een ​​groeiende bevolking te voeden tot 10 miljard mensen in 2050.

 

Deze klant heeft meerdere vestigingen, maar door het aanleggen van deze supersnelle- en betrouwbare dataverbinding zal haar netwerk kunnen functioneren als één. Als netwerkbouwers richten wij ons op kleine- en grote bedrijven met kleine-, grote- of complexe netwerken. Door onze kennis- en kunde in glasvezelnetwerken, gecombineerd met onze gedrevenheid, passie en klantvriendelijkheid, bieden wij u vrijheid en flexibiliteit in de keuze van uw infrastructuur. Omdat wij vestigingen onderling kunnen koppelen, heeft The Protein Brewery de eerste stap naar een uitstekend werkend netwerk ingezet. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_9232_edited.jpg

19 april, 2021

11 nieuwe glasvezelaansluitingen in opdracht van Nettenbouw Nederland B.V. in Zoetermeer...

In opdracht van Nettenbouw Nederland B.V. uit Capelle aan den IJssel is Knook Infra B.V. gestart met het aanleggen van 11 nieuwe aansluitingen op het glasvezelnetwerk van Zoetermeer ten behoeve van de Stichting Georganiseerde eerstelijnshulp Zoetermeer (SGZ).

Elke dag zetten de Zoetermeerse eerstelijnszorgverleners zich met hart en ziel in voor de inwoners van Zoetermeer en Benthuizen. Samen werken ze aan de best mogelijke zorg voor de Zoetermeerders. De Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) is de organisatie die huisartsen, apothekers en andere eerstelijnszorgverleners ondersteunt. Dat kan ondersteuning zijn op het gebied van samenwerking, onderling of met andere partijen zoals het ziekenhuis of de gemeente. Maar de SGZ ondersteunt ook op facilitair gebied waaronder automatisering en huisvesting.

De werkzaamheden voor het aanleggen van deze glasvezelverbindingen zijn al in volle. Wij verwachten voor de maand juni deze projecten aan onze opdrachtgever te kunnen opleveren. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_0763.JPG

12 april, 2021

6 nieuwe bedrijfsunits op glasvezel recht voor onze deur...

In opdracht van WionPlus B.V. uit Capelle aan den IJssel is Knook Infra B.V. gestart met 6 nieuwe bedrijfsaansluitingen op het glasvezelnetwerk van DKR op de Noord in Krimpen aan de Lek.

Deze nieuwe bedrijfspanden zijn gebouwd op het voormalige terrein van de Struijk Groep in Krimpen aan de Lek werkelijk op een steenworp afstand van de hoofdlocatie van Knook Infra. ​De bedrijfspanden worden aangesloten met de zogenaamde 

Multiduct buizen. Deze buizen bestaan uit dikwandige, zonder extra bescherming in te graven minitubes van polyethyleen, omwikkeld met een mantel van stevige polypropyleen. Het gebruik van twee verschillende materialen voorkomt verkleving van de foliemantel met de afzonderlijke tubes. Daardoor kunnen wij op elke gewenste plek de mantel opensnijden en één of meerdere individuele minitubes isoleren, aftakken en koppelen. De interne buisjes hebben een buitenmaat van 5mm en een binnenmaat van 3,5mm. In deze buisjes blazen wij de glasvezelkabels genaamd EPFU. Om deze nieuwe bedrijfspanden aan te sluiten is in totaal ruim 1.500 meter EPFU geblazen.

Knook Infra is erg trots deze 6 nieuwe klanten te mogen verwelkomen en te mogen bouwen op het netwerk van DKR. 

....voor iedereen een oplossing....

Rubber Design pand.jpg

6 april, 2021

Rubber Design B.V. uit Heerjansdam koppelt vestigingen...

In opdracht van Rubber Design B.V. gaat Knook Infra B.V. aan de slag met het aanleggen van een passieve glasvezelverbinding tussen haar 2 locaties in Heerjansdam.

Rubber Design is gevestigd in Heerjansdam een dorp ten noorden van de Oude Maas in de Zwijndrechtse Waard in Zuid-Holland en onderdeel van de gemeente Zwijndrecht. Rubber Design is uitgegroeid tot een van de internationaal toonaangevende specialisten als het gaat om het bieden van oplossingen voor problemen met trillingen, geluid en schokken. In de afgelopen twee decennia is Rubber Design ook uitgegroeid tot een gerenommeerde specialist in schroefasinstallaties voor de exclusieve jachtbouw.

 

Het vergunningstraject is opgestart zodat we na deze procedure kunnen gaan starten met het aanleggen van de Point to Point glasvezelverbinding tussen de twee locaties. Door het aanleggen van deze glasvezelverbinding creëren wij een zeer snel, een erg stabiel en een op de toekomst voorbereid netwerk waar vele mogelijkheden mee in te vullen zijn. 

....voor iedereen een oplossing....

 


IMG_5801.JPG

2 april, 2021

De maanden februari en maart zaten vol met glasvezelaansluitingen voor VWT...

In opdracht van VolkerWessels Telecom heeft Knook Infra B.V. in de maanden februari en maart een groot aantal aan opdrachten uitgevoerd voor het aanleggen van de glasvezelinfrastructuur ten behoeve van bedrijfspanden, mobiele sites en uitbreidingen op onderkomens binnen de regio Zuidwest in Nederland.

Zo zijn er in de afgelopen 2 maanden glasvezelaansluitingen gerealiseerd aan de 's-Gravenlandseweg en de Noordweg in Schiedam, Straalweg in Zierikzee, Prinsenweg in Vierpolders, Hoogzandweg in Ridderkerk, Pastoor van Genklaan in Oostburg, Archimedesweg in Berkel en Rodenrijs, Leemanstraat en de Van der Kunststraat in Werkendam, Vlietpolderstraat in Gouda, Nijverheidsstraat in Zevenhuizen, Montessoriweg in Rotterdam, Emerweg in Breda, N830 tussen Dalem en Vuren en de Neerpolderseweg in Giessenburg.

 

Al deze projecten resulteren in een te graven en aan te leggen tracé van ruim 6 Km, het aanbrengen van meer dan 10 Km glasvezelkabel door middel van de zogenaamde blaastechnieken, al de te maken lassen en het afmonteren en meten van alle vezels. Voor deze opdrachtgever zijn de maanden april en mei al vol gepland met nieuwe door ons te realiseren projecten. 

....voor iedereen een oplossing....

 


IMG_8151.JPG

29 maart, 2021

Het voorjaar begint op het strand van Vlissingen ...

In opdracht van SB International Projects B.V. heeft Knook Infra in de afgelopen week twee stuks glasvezelverbindingen geblazen en gemonteerd voor het project ten behoeve van de Strandhuisjes op het Nollestrand van Vlissingen.

Wat een unieke ligging hebben deze slaapstrandhuisjes! De  Slaapstrandhuisjes bevinden zich sinds 2000 op deze prachtige locatie in een baai genaamd het Nollestrand op loopafstand van de boulevard en het centrum van Vlissingen. De huisjes zijn gelegen op een Zuidstrand waardoor je met je gezicht naar de zee volop kunt genieten van de zon, de zee en het strand. Vanuit het verblijf is er een prachtig uitzicht op het strand en de monding van de Noordzee.

 

SB International Projects heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in complexe (draadloze wifi) netwerken. hierbij zijn snelheid, veiligheid, grote aantallen gebruikers en koppelingen tussen de grote verscheidenheid van hardware haar uitdaging. 

Op deze prachtige locatie hebben wij voor onze klant twee Point to Point glasvezelverbindingen gerealiseerd. Door het aanleggen van deze glasvezelverbindingen creëren wij een zeer snel, een erg stabiel en een op de toekomst voorbereid netwerk waar vele mogelijkheden mee in te vullen zijn. Daarbij wederom een tevreden klant "op het strand" achtergelaten.  

....voor iedereen een oplossing....

 


WhatsApp Image 2021-03-15 at 14.01.19 (1

16 maart, 2021

Knook Infra lost storing op in "de schuur" van Coolblue ...

In opdracht van LinQ Solutions heeft Knook Infra in de afgelopen 2 dagen een acute storing opgelost bij het XXL Distibutiecentrum van Coolblue in Tilburg.  

Bij Coolblue werken ze aan één doel: klanten blij maken. Dat doen ze op verschillende locaties, maar ze hebben één groot magazijn. Deze locatie noemen zij ook wel ‘de schuur’. 'de schuur staat in Tilburg en biedt onderdak aan alle Coolblue producten. Om alle producten een plekje te kunnen geven in dit gigantische magazijn, hebben ze het afgelopen jaren flink uitgebreid. Er zijn 3 hallen aangebouwd waardoor het totaal nu op 8 hallen staat, die samen goed zijn voor 88.000 m2. Dat zijn ongeveer 20 voetbalvelden of 384 tennisbanen. Als je een rondje om 'de schuur' wilt lopen, leg je ongeveer 1,5 kilometer af.

 

In dit indrukwekkende distributiecentrum is een gat geboord door een vloer waarbij één van de vele glasvezelkabels is beschadigd. Gelukkig zijn de verbindingen tussen de locaties redundant uitgevoerd. LinQ Solutions benaderde ons hierover en gaf aan dat de oplossing niet al te lang op zich kon laten wachten. Met haastige spoed hebben wij de defecte glasvezelverbinding verwijderd, de breuk in de subduct (buis) waar de vezel ingeblazen zat hersteld, een nieuwe glasvezelkabel ingeblazen, aan beide zijdes de glasvezelverbinding opnieuw afgewerkt, de afgewerkte vezels opnieuw gemeten en daarbij wederom een tevreden klant in zijn "schuur" achtergelaten.  

....voor iedereen een oplossing....

 


Zwembad Schuagt 3.jpg

12 maart, 2021

Aan de slag bij Zwembad Schuagt ...

Bijna op de grens tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek ligt sinds mensenheugenis zwembad Schuagt, één van de zeven buitenzwembaden binnen de grenzen van de gemeente Krimpenerwaard. Knook Infra B.V. heeft van Stichting Zwembad Schuagt de opdracht ontvangen om te starten met graafwerk wat noodzakelijk is om een persleiding van het zwembad te vervangen.  

 

Het buitenzwembad is gelegen op een prachtige buitendijkse plek aan de voet van de historische watertoren en omgeven door hoge kades, die de zwemliefhebbers tijdens de mooie zomerdagen veel beschutting bieden. Een plek waar opa’s en oma’s nog hebben leren zwemmen onder leiding van de badmeester, waar zij in groepsverband hun zomers doorbrachten in het water of op de ligweide, waar jeugdliefdes ontstonden, waar zij zelf met hun jonge gezinnen naar toe gingen en waar zij nu, terwijl hun kleinkinderen rondplenzen in het eerste bad, herinneringen ophalen aan vroeger.

 

Wat is Knook Infra trots om op deze locatie, waar generaties zwemplezier plaats heeft gevonden, aan de slag te mogen gaan. Wij starten in eerste instantie met het vrijgraven van de leiding zodat deze vervangen kan worden, waarna wij het geheel weer kunnen verdichten. Laten we duimen voor nog vele mooie zomers.

....voor iedereen een oplossing....

 


Quawonen logo.jpg

11 maart, 2021

Stichting QuaWonen koppelt locaties aan elkaar met glasvezel ...

Knook Infra B.V. heeft van Stichting QuaWonen uit Bergambacht de opdracht ontvangen om te starten met het aanleggen van het passieve glasvezelnetwerk wat nodig is om de twee locaties in Bergambacht aan elkaar te koppelen als één netwerk.

 

QuaWonen is de corporatie voor de Krimpenerwaard. Zij bieden goede huisvesting aan mensen die zelf moeilijk kunnen slagen op de woningmarkt en dragen bij aan vitale kernen en leefbare wijken. Haar organisatie is stevig lokaal verankerd. Ze werken nauw samen met huurders, gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. Ze handelen klantgericht en met aandacht voor het milieu. Knook Infra is erg trots deze klant uit de regio te mogen verwelkomen als nieuwe relatie. 

 

Het vergunningstraject is opgestart zodat we na deze procedure kunnen gaan starten met het aanleggen van de Point to Point glasvezelverbinding tussen de twee locaties. Door het aanleggen van deze glasvezelverbinding creëren wij een zeer snel, een erg stabiel en een op de toekomst voorbereid netwerk waar vele mogelijkheden mee in te vullen zijn. 

....voor iedereen een oplossing....

 


DSC07141.jpg

9 maart, 2021

Vervangen netwerkpoorten SCC Bevrachting B.V. ...

In opdracht van Axoft IT & Telecom uit Capelle aan den IJssel is Knook Infra B.V. gestart met het vervangen van het bestaande netwerk bij SCC Bevrachting B.V. aan de Propaanweg op de Vondelingenplaat.

SCC Bevrachting B.V. is logistiek met passie. In Nederland bewijzen ze al 10 jaar elke dag haar vaardigheden. Het doel is dat uw goederen betrouwbaar, veilig en snel op de plaats van bestemming komen. Bent u producent, handelaar, importeur of exporteur? Ervaart u dan zelf hoe soepel logistiek kan verlopen. Binnen het team van SCC houdt één contactpersoon zich persoonlijk bezig met uw eisen, hij vindt de passende oplossing voor u, handelt alles af en bij vragen staat hij tot uw beschikking. Of er nu sprake is van “eenvoudig” containertransport tegen optimale kosten, transport van gevaarlijke stoffen, zwaar transport of van opslag inclusief douaneformaliteiten, zij hebben de oplossing.

 

Op de locatie aan de Propaanweg verwijderen wij het huidige netwerk en vervangen dit voor 46 nieuwe Cat6A netwerkpoorten welke afgewerkt worden in een nieuw te plaatsen patchkast. Het vervangen van het huidige netwerk zal ervoor zorgen dat het netwerk van deze klant voorlopig toekomst vast is. Een mooie uitdaging voor Knook Infra om dit netwerk aan te leggen. 

....voor iedereen een oplossing....

 


Golfbaan Hitland.png

5 maart, 2021

Ground under repair bij Golfbaan Hitland ...

In opdracht van Axoft IT & Telecom uit Capelle aan den IJssel gaat Knook Infra B.V. starten met het aanleggen van het passieve glasvezelnetwerk wat nodig is om de verschillende locaties van Golfbaan Hitland te nieuwerkerk aan den IJssel aan elkaar te koppelen als één netwerk.


Axoft IT & Telecom levert toekomst vaste IT en Telecom oplossingen. IT en Telecom schuiven naar elkaar toe? IT en Telecom zijn wat Axoft betreft altijd al onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Vanaf de start in 1994 integreren de specialisten van Axoft beide werelden zoveel als mogelijk, het levert haar relaties aanzienlijke beheers- en kostenvoordelen op én ongekend gebruiksgemak. Axoft IT & Telecom heeft de juiste sleutel in handen voor uw IT en Telecom problemen!

 

Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel is een openbare golfbaan met aantrekkelijke tarieven en een fraaie ligging in het polderlandschap tussen Gouda en Rotterdam (Zuid-Holland). Onder andere Golfclub Hitland speelt op de 18 holes golfbaan, gelegen in het natuurgebied Hitland. Eigenaar en exploitant van Golfbaan Hitland is het Recreatieschap “Hitland”. Golfbaan Hitland beschikt naast een 18 holesbaan tevens over een 9 holes par 3-baan, alsmede een vrij toegankelijke, verlichte drivingrange, twee oefengreens en een chipping green met oefenbunker. In het gezellige Golfhuis vindt u naast een restaurant met groot terras, kleedkamers met douches, vergaderruimtes en het kantoor van het recreatieschap met de balie van de caddiemaster.

 

Op dit prachtige complex gaan wij starten met het aanleggen van Point to Point glasvezelverbindingen tussen het Clubhuis, de Golfshop en de Golfschool. Door het aanleggen van deze glasvezelverbindingen creëren wij een zeer snel, een erg stabiel en een op de toekomst voorbereid netwerk waar vele mogelijkheden mee in te vullen zijn. 

....voor iedereen een oplossing....

 


Delektro pand Ede.jpg

19 februari, 2021

Camping de Bosgraaf in Lieren kiest voor Wi-Fi oplossing ...

In opdracht van Delektro uit Ede gaat Knook Infra B.V. starten met het blazen, lassen en monteren van het passieve glasvezel- en koperkabel netwerk wat nodig is om de Camping de Bosgraaf in Lieren in zijn geheel te voorzien van een Wi-Fi oplossing.


Delektro is een E-installateur met een speciale missie. Verrassen met aandacht voor details. Een missie die nooit gewoon wordt want wie met aandacht werkt, ziet altijd iets nieuws. Een missie waaraan Delektro met veertig ‘SpecialHelmets’ uitvoering geven.

Opdrachtgevers verbazen zich er vaak over. De manier waarop haar medewerkers (zij noemen ze SpecialHelmets, naar hun karakteristieke zwarte veiligheidshelmen) te werk gaan. Medewerkers van Delektro die niet kunnen leven met details die niet kloppen. Die naar nóg betere oplossingen zoeken. Die flexibel reageren op planningswijzigingen door overmacht. Die, kortom, werken zoals u dat zelf ook zou doen. Stijlbewust en met verantwoordelijkheidsgevoel. Of zoals zij het samenvatten: met aandacht. Op die manier realiseren ze keer op keer, samen met architecten en (onder)aannemers zoals wij geweldige projecten.  

 

Comfortcamping De Bosgraaf is een gemoedelijke familiecamping middenin een bosrijk natuurgebied. Met álles wat je zoekt op vakantie; stilte of juist vertier, luxe of eenvoud. Knook Infra gaat voor deze locatie 1.500 meter glasvezelkabel aanleggen voor in totaal 14 bestaande- en nieuwe veldkasten om uiteindelijk circa 36 Wireless acces points (WAP) te voorzien van zo'n 3.500 meter UTP Outdoor kabel. In computernetwerken is een WAP ofwel wireless access point een apparaat dat gebruikers mogelijk maakt om verbinding te maken met een draadloos netwerk volgens een van de wifistandaarden. Bij publiek toegankelijke wifinetwerken geeft de WAP toegang tot internet nadat de persoon is geautoriseerd bij het netwerk

....voor iedereen een oplossing....

 


db8ad3f0-c1f6-4cb3-9c7f-98ec3fad6dae.jpg

16 februari, 2021

Koning Winter gooit "roet in het eten" ...

Vanwege de winterse omstandigheden van de afgelopen week is de start van diverse nieuwe glasvezelprojecten in Zuidwest Nederland zoals Vierpolders, Giessenburg, Hardinxveld-Giessendam en Rotterdam in ieder geval minimaal met één week uitgesteld. Zoals het zich al een beetje liet aanzien, gooide Koning Winter roet in het eten.

 

Wanneer het vriest, geven gemeentes geen vergunning af om te graven en wordt er op de lopende werken direct een zogenaamd breek verbod afgegeven. Dit breek verbod zorgt ervoor dat wij als aannemer niet tegen wil en weten doorgaan met het opbreken van het aanwezige (vastgevroren) straatwerk. Het verwerken van glasvezelkabels is sowieso bij een temperatuur van 4 graden Celsius of lager bijzonder lastig en risicovol, dus absoluut niet aan te raden. Daarnaast is het werkelijk werken langs de weg in de erbarmelijke weersomstandigheden van vorige week alles behalve veilig voor onze medewerkers.

 

Met een gedeelte van onze vaste medewerkers zijn wij direct gestart aan de projecten waar al opdracht voor gegeven was en welke inpandig uitgevoerd konden worden. Zo is het Grafisch Lyceum in Rotterdam geholpen met het opnieuw afmonteren en meten van haar Darkfiber tussen de locaties aan de Heer van Bokelweg en het Stadhoudersplein in Rotterdam. Is er bij Daikin Nederland in Capelle aan den IJssel gestart met het inpandig aanleggen van een glasvezelverbinding vanaf de begane grond naar de 6e verdieping en zijn er 8 stuks netwerkpoorten aangelegd vanaf de 6e verdieping, waar de glasvezelverbinding uitkomt, naar de 6e, 7e en 8e verdieping voor de nog te plaatsen accespoints ten behoeve van het nieuwe Wi-Fi netwerk. Daarnaast is er gestart aan de voorbereidingen voor het verhuizen van HerikVerhulst N.V. welke gevestigd is in de "Wilhelminatoren" aan het Wilhelminaplein 16 te Rotterdam. De voorbereidingen hielden in het aanleggen van een glasvezel- en UTP netwerk van de 6e verdieping naar de 16e verdieping waar ze op korte termijn uiteindelijk naartoe gaan verhuizen.   

 

Ons voornemen is om, na het prachtige schaatsweekend, in deze week weer volledig op te starten. Opnieuw ijs en weder dienende…

....voor iedereen een oplossing....

 


IMG_9876.JPG

15 februari, 2021

Glasvezelaansluiting voor nieuwbouw woonhuis in Gorssel...

In opdracht van Delektro uit Ede heeft Knook Infra B.V. bij een prachtige nieuwbouw van een woonhuis aan de Ravensweerdsweg in Gorssel een glasvezelverbinding gerealiseerd.

Gorssel is een plaats in de gemeente Lochem in de Nederlandse provincie Gelderland. Het plaatsje telde begin 2020 circa 4.005 inwoners. Tot de fusie met Lochem op 1 januari 2005 was Gorssel een zelfstandige gemeente. In 1995 stond Gorsel op de negende plaats van miljonairsgemeenten in Nederland. Wie regelmatig over de N348 tussen Deventer en Zutphen rijdt, kent het beeld: aan twee handen heb je niet genoeg om de fraaie karakteristieke villa’s langs de weg te tellen. Grote toegangshekken verraden bovendien de landhuizen die meer verscholen en verder van de drukke weg hun plek hebben. 

 

In de bouw van deze prachtige woning mag een moderne- en op de toekomst voorbereide glasvezelverbinding niet ontbreken.

....voor iedereen een oplossing....

Industrie Moerdijk.jpg

4 februari, 2021

Knook Infra realiseert 7 glasvezelaansluitingen op haven- en industriegebied Moerdijk...

In opdracht van VolkerWessels Telecom heeft Knook Infra B.V. in de afgelopen 2 weken bij 7 bedrijven op het indrukwekkende haven- en industriegebied van de Moerdijk een glasvezelverbinding gerealiseerd.

Het haven- en industriegebied Moerdijk is een gebied met een drietal grote havens met een aanliggend industrieterrein, in de Nederlandse gemeente Moerdijk. Het ligt aan het Hollandsch Diep ten westen van de Moerdijkbrug. De zeehaven is de verst in het land gelegen zeehaven in Nederland, het industrieterrein beslaat ruim 2500 hectare. De haven en het omliggende industrieterrein zijn speciaal ontworpen om bedrijven in de chemische en zware industrie aan te trekken. Het belangrijkste bedrijf dat er zich vestigde is Shell Chemie.

 

Om deze 7 glasvezelaansluitingen te bewerkstelligen is door Knook Infra meer dan 1.000 meter geul aangelegd, meer dan 2.000 meter glasvezelkabel geblazen, diverse lassen gemaakt om uiteindelijk alle kabels af te werken en te activeren door middel van het plaatsen van een switch. 

....voor iedereen een oplossing....

IMG_5371.JPG

26 januari, 2021

Ook Industrieterrein Coenecoop camera beveiliging...

In opdracht van Pro-Rec Security Solutions B.V. uit Krimpen aan de Lek is Knook Infra B.V. vorige week gestart met het aanleggen van het netwerk en het plaatsen van de cameramasten voorbereidend op de installatie collectieve camerabeveiliging Industrieterrein Coenecoop te Waddinxveen.

Camera Beveiliging op een Industrieterrein wordt steeds belangrijker en ook onmisbaar bij het verhalen van schades en het oplossen van misdaad, omdat er steeds meer ingebroken wordt bij kleine en grote bedrijfspanden.

 

Wij zijn dan ook erg trots te kunnen melden dat er alweer 5 locaties zijn voorzien van deze collectieve camerabeveiliging en streven ernaar nog veel meer locaties te mogen invullen en uitvoeren voor deze gewaardeerde opdrachtgever.

....voor iedereen een oplossing....

DKR netwerk.png

18 januari, 2021

Steeds meer aansluitingen in Krimpen aan de Lek...

In opdracht van WionPlus B.V. uit Capelle aan den IJssel is Knook Infra B.V. gestart met 2 nieuwe bedrijfsaansluitingen op het glasvezelnetwerk van DKR op de Noord in Krimpen aan de Lek.

 

DKR is opgericht door drie regionale ondernemers uit de Krimpenerwaard die de krachten hebben gebundeld. DKR is in het leven geroepen om de ondernemers in deze regio te voorzien van een snelle internetverbinding door middel van glasvezel. Iedere ondernemer weet hoe essentieel dit is voor zijn bedrijf en wat de voordelen er van zijn. Het glasvezelnetwerk is beschikbaar vanaf het begin van de Lekdijk nabij nr 43 op de dijk van Krimpen aan den IJssel en is aangelegd naar Krimpen aan de Lek tot aan de Noord 41B. Knook Infra is gevestigd aan de Noord 149 te Krimpen aan de Lek en heeft zelf ook een glasvezelaansluiting van 500 Mbps op dit glasvezelnetwerk. Het beheer en nieuwe aanleg wordt uitgevoerd door WionPlus welke op haar beurt Knook Infra de opdracht geeft om de werkelijke aanleg van de aansluitingen te realiseren. 

Wij zijn dan ook erg trots de volgende 2 nieuwe klanten te mogen verwelkomen en te mogen bouwen op het netwerk van DKR. 

....voor iedereen een oplossing....

bottom of page